A Algemesí i València, els detinguts es desplaçaven en patinet i bicicleta per a subministrar la droga sense alçar sospites.

LVA.-  Agents de la Policia Nacional han detingut a cinc persones com a presumptes autors d’un delicte de tràfic de drogues, en el marc de dos operacions policials contra la venda a la “menuda” de substància estupefaent utilitzant el conegut mètode de «telecoca» per a subministrar la droga, desplaçant-se en una bicicleta elèctrica i un patinet sense alçar sospites. A tres d’elles se’ls imputa, a més, un delicte d’ocupació d’immoble.

Les detencions s’han dut a terme a la ciutat de València i en la localitat d’Algemesí. En esta població, els investigadors han desarticulat un entramat dedicat exclusivament a la venda a la “menuda de cocaïna”, haixix i marihuana, utilitzant una bicicleta elèctrica a fi de passar inadvertit i evitar ser detectat.

Les investigacions es van iniciar en tindre coneixement els agents que un home podria estar distribuint droga des de diversos bars de la localitat. Durant les primeres gestions realitzades els investigadors van observar un elevat tràfec de persones amb la suposada finalitat de l’adquisició de substàncies estupefaents.

La investigació ha durat prop d’onze mesos, degut en gran part a les restriccions en l’hostaleria pel covid-19, la qual cosa ha provocat la seua interrupció, sent posteriorment represa de nou, dificultant d’esta manera la seua continuïtat. En eixe temps s’ha pogut observar com el principal sospitós feia ús de dos garatges individuals on ocultaria i posteriorment vendria la substància, utilitzant el mètode conegut com “telecoca”, desplaçant-se en una bicicleta elèctrica.

Finalment, en el marc d’esta investigació, els policies van realitzar dos registres, localitzant i intervenint 37 grams de, pel que sembla, cocaïna; 138 grams del que sembla ser haixix; 16 grams de marihuana, així com 700 euros en efectiu. Els agents també van detindre a dos homes com a presumptes autors d’un delicte de tràfic de drogues, passant un d’ells a disposició judicial.