La Policia Nacional desarticula sis punts de cultiu de marihuana, dues de venda i deté a deu persones. S’han intervingut prop d’un miler de plantes en diferents fases de creixement. Els punts de venda es trobaven prop de dos centres educatius, sent la major part dels compradors menors d’edat.

LVA.-  Agents de la Policia Nacional han desarticulat en les localitats valencianes d’Algemesí i Alzira sis punts de cultiu de marihuana, dues de venda d’aquesta substància estupefaent i han detingut a deu persones, set homes i tres dones, com a presumptes autores d’un delicte contra la salut pública. A cinc dels arrestats se’ls imputa també els delictes de pertinença a organització criminal i blanqueig de capitals.

Les investigacions van començar el mes d’agost passat, després de tindre coneixement els agents que una organització criminal, amb vincles familiars entre ells, podria estar dedicant-se a la venda de marihuana a la menuda en les localitats d’Alzira i Algemesí, nodrint-se tant de plantacions pròpies com de la compra d’alienes. Es dona a més la circumstància que els compradors de la substància estupefaent eren, en la seua majoria, menors d’edat, ja que els punts de venda se situaven prop de dos centres educatius.

Les perquisicions dels agents han culminat amb nou entrades i registres domiciliaris, la desarticulació de sis punts de cultiu de marihuana, de dos punts de venda i la detenció de deu persones com a presumptes autores d’un delicte contra la salut pública. A cinc d’elles també se’ls considera responsables dels delictes de pertinença a grup criminal i blanqueig de capitals.

En els registres s’han intervingut 995 plantes en diferents fases de creixement, així com divers material i efectes per al seu cultiu i manipulació; 16.360 euros en efectiu; una pistola d’aire comprimit; 150 grams de cabdell de marihuana seca; 47 embolcalls bonic dosis d’1 gram de cabdell de marihuana, i tres bàscules.

Quatre dels detinguts han passat a disposició judicial, decretant-se l’ingrés a la presó de tres d’ells.