La Regidoria d’Igualtat ha elaborat una programació gratuïta al voltant del Dia Internacional de l’Orgull LGTB per incloure públic infantil, jove i gent gran.

LVA.-  La Regidoria d’Igualtat d’Algemesí ha elaborat una programació gratuïta per l’Orgull que pretén incloure des del públic infantil i jove fins a la gent gran en dos d’actes festius i reivindicatius: el Musical ‘Líberate’ tribut a Rafel Conde El Titi i el festival LGTBIFEST Algemesí.

Aquest dimecres 22 el Teatre Municipal acollirà el musical ‘Líberate’ en tribut a Rafael Conde ‘El Titi’ a les 19 h. Es tracta d’un espectacle que recorre la seua trajectòria artística i personal: les seues cançons, els seus acudits, les seues jaquetes i també les seues col·laboracions amb altres artistes, tot això de la mà de Juanra Castillo, que donarà vida a tan mític personatge amb la seua meravellosa veu i interpretació. L’entrada és gratuïta fins a completar aforament.

Com a plat fort de la programació, enguany es recupera el LGTBIFEST Algemesí organitzat amb membres del col·lectiu del municipi per reivindicar, visibilitzar i celebrar la comunitat LGTB+ amb actuacions d’icones referents com Soy una pringada. Este dissabte 25 enfront de l’antic Escorxador (Carrer Joan Fuster) a partir de les 20.30 h hi haurà lectura del manifest, show de drag queens i actuacions de DJ, taules i cadires per a sopar a la fresca, fotoreclams i diferents punts d’informació així com una barra a càrrec de la Junta Local Fallera. Les drag queens que acudiran a la cita són Vampirashian, Albie, Sissy Coulant i Puppy LaDilatada, actuacions que estaran intercalades per sessions de DJ de renom com són Toxicosmos, Miguel Agnes i Soy una pringada.

Per la seua banda, la Biblioteca Municipal col·labora amb aparadors amb llibres, tant d’adults com infantils, de temàtica LGTB que s’exposaran tota esta setmana i amb el contacontes ‘La rebel·lió de les princeses’ per la diversitat familiar que tindrà lloc el pròxim dimecres 29 de juny a les 18 h a la Sala Vicent Castell del mateix edifici.

El regidor d’Igualtat, Ximo Rossell, ha declarat que espera que tinguen bona acollida aquestes activitats de tanta rellevància per donar visibilitat i recolzar al col·lectiu i que, a banda dels actes, també es presentarà una proposta d’acord en el pròxim ple municipal que reivindica el paper clau dels governs locals per garantir la convivència ciutadana i la no discriminació desenvolupant polítiques públiques igualitàries i implementant serveis per la diversitat sexual.