Mari Paz Lozano Andrés Tamara Canet Dolz subida gran hotel bali miquel tortosa moises castell laveu d'algemesí

Mari Paz Lozano Andrés i Tamara Canet Dolz en el pòdium.


260 participants internacionals van prendre l’eixida en una prova que s’ha consolidat entre les més prestigioses del món i que organitza el també algemesinenc Miquel Tortosa.
L’alemany Christian Riedl, en categoria elit masculina, i la polonesa Iwona Wicha entre les elit fèmines, es van adjudicar la victòria absoluta en la XIII Pujada Vertical al Gran Hotel Bali de Benidorm. En la carrera, que es va celebrar el dissabte 14 de maig, van participar 260 atletes de diversos països del món, no en va la prova està inclosa en el Circuit Mundial que organitza la prestigiosa Towerrunning World Association que inclou pujades a varis dels edificis més importants del planeta, com el Empire State de Nova York i altres situats a Canadà, Àustria, Alemanya, França, Polònia, Austràlia, Anglaterra, Suïssa, Mèxic o Brasil.
Els participants van pujar els 52 pisos, 924 graons i 190 metres de desnivell amb els quals compta el Gran Hotel Bali, després d’eixir en grups de cinc competidors en intervals d’un minut, a excepció dels participants categoria elit amb millor palmarès que van ser els últims a prendre l’eixida fent-ho d’un en un.
Christian Riedl, actual campió d’Europa de l’especialitat, va superar en 13 segons el rècord de la prova que fins ara ostentava Ángel Llorens, deixant la marca en 4’20’’.
Entre els competidors es trobaven nombrosos membres del clubs algemesinencs Tortugas i  Cama, així com altres veïns que participaren en qualitat de esportistes independents.
Christian Riedl IWONA  WICHA subida gran hotel bali moises castell la veu d'algemesi

Miquel Tortosa amb el guanyadors del 2016.


 
 
 
 
 
 
 
La classificació final en les diferents categories va quedar com segueix:
ÈLIT MASCULINA
1- 04:20 RIEDL, CHRISTIAN
2- 04:28 LOBODZINSKI, PIOTR
3- 04:33 STEFINA, STEFAN
ÈLIT FEMENINA
1- 05:55 WICHA, IWONA
2- 05:56 WISNIEWSKA, DOMINIKA
3- 06:37 BONACINA, CRISTINA
OPEN MASCULINA
1- 04:59 HåKANSSON, SEBASTIAN CONRAD
2- 05:01 REQUENA PORCEL, ÁLVARO
3- 05:10 LOZANO ESPINOSA, ALEJANDRO
OPEN FEMENINA
1- 06:08 LOZANO ANDRÉS, MARI PAZ
2- 06:15 BELTRÁN TOLEDO, MARÍA
3- 06:37 CANET DOLZ, TAMARA
El toledà Julián Barrios, va protagonitzar l’anècdota i la sorpresa de la jornada en aconseguir superar la prova en un temps de 11’06’’ als seus 76 anys.
Esta carrera, que és una de les més antigues d’Europa, va començar a celebrar-se en 2003, només un any després de la inauguració del Gran Hotel Bali, situat en La Cala de Benidorm amb 776 habitacions i capacitat per a un màxim de 2.000 hostes. Es tracta d’un dels gratacels més prominents d’Espanya i l’hotel més alt d’Europa.
Miquel Tortosa, director esportiu de la prova, Daniel Cecetka, president de Towerrunning World Association, i Jerónimo Llinares, director comercial de l’hotel, es van mostrar tremendament satisfets amb el nombre de participants aconseguit en esta ocasió i amb el resultat final de la prova.