MMVO9476

ELs bombers rescaten el cos d’un accidentat. MOISES CASTELL


L’explosió d’una sitja en l’empresa Biocom Energía S.L. del Polígon de Cotes d’Algemesí, va causar la mort de dos persones dissabte 6 de febrer. Un tercer afectat per l’accident va ser traslladat amb cremades en un 80 % del seu cos a l’hospital La Fe, on va ingressar en estat molt greu. Es tractava d’empleats de l’empresa subcontractada ‘Gómez Madrid’, que estaven efectuant labors de manteniment.
Tot apunta a que la causa de la deflagració va ser una acumulació de gasos produïda en la sitja al mateix temps que els operaris soldaven la seua estructura. Els dos morts eren d’Alginet i Benifaió, mentre que el ferit és veí d’Algemesí. L’explosió es va produir al voltant de les 10:45 del matí i va provocar l’evacuació de més de 200 treballadors del polígon, on van acudir immediatament tres ambulàncies del SAMU, un helicòpter de la Generalitat i efectius del Consorci Provincial de Bombers de València, desplegant-se el protocol pertinent per a accidents industrials.
Biocom Energia s’ha convertit en el major fabricant espanyol de biodiesel avançat, un combustible d’origen vegetal que pot reemplaçar al gasoil tradicional de forma total o parcial i que s’obté a través d’un procés dut a terme amb olis vegetals de girasol, soia i palmell entre altres, o també a través de grasses animals. Esta planta de biodiesel va ser la primera de les projectades a la Comunitat, es va inaugurar al novembre de 2007 i compta amb una capacitat de producció de 110.000 tones anuals.
L’Ajuntament d’Algemesí va decretar dia de dol el dilluns 8 de febrer, en el que les banderes van onejar a mitja asta. En el moment del tancament de l’edició d’este periòdic el ferit continuava en estat greu i les causes exactes de l’accident encara no se sabien amb certesa. Tècnics de l’Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball investiguen l’ocorregut per a depurar les responsabilitats corresponents en cas que s’haguera produït una «fallada de previsió» per part de l’empresa.