Respecte al mercat. «Podem no estar d’acord, però no és moment dels conflictes».

mercat algemesiEdgar Bresó, Regidor d’Urbanisme.-  Els últims dies estem assistint a un desafortunat desacord entre els propietaris de les parades ambulants del mercat dels dissabtes i el nostre ajuntament, i més concretament amb la regidoria de Mercats. Estar en desacord no ha de ser un necessàriament un problema, de fet és humà, fins i tot, de vegades és saludable. Tanmateix, un desacord pot acabar convertint-se en conflicte de complicada eixida/solució i que, al remat, fa que totes les parts acaben perdent.

En aquest cas, el conflicte, lluny de millorar, sembla que cada vegada està més enquistat i que si continua endavant, de segur que no aportarà res bo a cap de les parts, i per tant res bo pel nostre poble.

Sens dubte, cal començar a aportar una mica de calma i fer una adequada anàlisi del problema i de les possibles solucions. Sense oblidar que la prioritat absoluta de l’equip de govern és salvaguardar la salut dels nostres veïns i veïnes, davant una situació com aquesta, que no s’havia produït en la nostra història recent, es fa més necessari que mai reflexionar per a prendre les mesures més correctes possibles.

La decisió de reduir la presència de botigues és la més prudent, atesa la prioritat absoluta de preservar la salut però, no hem d’oblidar que els mercaders ja han sigut un dels sectors més castigats d’aquesta pandèmia. Foren, junt amb l’hostaleria, probablement el sector econòmic que abans va haver de deixar de treballar, i el que més va tardar en tornar a posar-se en marxa. Amb tot el que això suposa per a totes les famílies que viuen de la venda ambulant.

Per tant, tot i que la decisió no em sembla incorrecta, pense que el correcte hagués sigut implicar en la mesura a totes les parts, i molt especialment a la part que més afectada es troba per aquesta. Evidentment, l’Ajuntament ha d’exercir la seua tasca com a responsable en l’àmbit local de la salut pública i ha de prendre decisions. Però potser, en aquesta complicada feina, a parer meu no hauria estat de més que haguérem escoltat als mercaders una mica més, donant-los l’oportunitat de ser partícips d’aquesta mesura o d’alguna altra que fóra necessari prendre. De segur que com a mínim, ho hagueren agraït.

Aquest equip de govern sempre pren les seues decisions amb la millor de les intencions, pel bé comú de tot Algemesí i amb la prudència més gran possible davant la complicada situació en què ens trobem. No oblidem que estan produint-se rebrots, tenim contagis i ens falta molt per a superar aquesta pandèmia. Per tant, no podem compartir les eixides de to, o les paraules fora de lloc. Però també hem de comprendre eixes famílies que necessiten treballar, i que no poden fer-ho per causa d’una situació de la qual no són responsables. Necessàriament hem de comptar amb la seua participació i col·laboració. Hem d’entendre’ns entre tots, treballar junts i no els uns en enfront dels altres. I amb l’aportació de tots, trobar eixe punt d’enteniment que ens permet cuidar de la nostra salut i respectar el mitjà de vida dels nostres veïns el màxim possible.

Venen ara altres dates complicades, on els nostres veïns i veïnes, després de les vacances, ja estan tots als seus domicilis. Potser ha arribat el moment de negociar, de buscar consens, de cedir i de ser conscients que tots volem el mateix: millorar la vida dels algemesinencs, garantint la salut de les persones i també el dret a treballar amb seguretat.

Podem no estar d’acord, però no és moment dels conflictes, és el moment del treball.