El Regidor de Turisme d’Algemesí es mostra favorable a ajornar les festes de setembre, no de suspendre-les.

Entrada de la Mare de Déu de la Salut en la Basílica de Sant Jaume al finalitzar la Processoneta del Matí. MOISÉS CASTELL/Prensa2

Entrada de la Mare de Déu de la Salut en la Basílica de Sant Jaume al finalitzar la Processoneta del Matí. MOISÉS CASTELL/Prensa2

LVA.-  Edgar Bresó, Regidor de Turisme d’Algemesí, ha sigut entrevistat hui en Onda Cero, on ha donat la seua opinió sobre la possibilitat de suspendre o ajornar les festes locals de setembre.

Bresó ha afirmat que és conscient que les nostres festes són un dels principals reclams turístics d’Algemesí i que ajuden a mobilitzar l’economia local, assenyalant el que significa la fira de Sant Onofre, la Setmana de Bous, les Falles i la Mare de Déu per a comerços, bars, restaurants i tendes.

El regidor de Turisme ha recordat que la cancel·lació de la Fira i de les Falles, encara que necessària per garantir la seguretat del ciutadans, ha suposat un colp per a la societat i l’economia municipal, i que ara, front a les festes de setembre, el Govern Local es troba de nou amb la disjuntiva entre seguretat sanitària, que és primordial, front a la necessitat de tornar a moure l’economia i, per suposat, la necessitat social de recuperar, en la mida del possible, la vida normal.

Al ser preguntat per la seua opinió, Bresó ha expressat que considera que hi ha que estar oberts a qualsevol opció que es planteje, tant des del Patronat de la Festa, com des de la Comissió Taurina, però “jo pense que en el mes de setembre no serà factible la realització de les nostres festes, almenys tal i com ara les coneguem”, recordant que “la subhasta de cadafals, que havia de fer-se en març, òbviament no s’ha celebrat i, per tant, no és factible pensar que a setembre es puga realitzar la Setmana de Bous. Per tant, les dos festes haurien d’ajornar-se”, ha segut la seua resposta.

Per acabar, el regidor s’ha mostrat optimista davant la possibilitat de trobar alternatives per a poder celebrar les nostres festes en altres dates, sempre que la situació a nivell de seguretat sanitària ho puga permetre, recordant l’èxit que va suposar la celebració durant el mes de desembre de la declaració de les Festes de la Mare de Déu de la Salut com a Patrimoni de la Humanitat.