simulacro-ong IAE-intervencion ayuda y emergencia-fotoperiodismo valencia-agencia de prensa valencia-prensa valencia-comunicacion-periodismo-marketing-publicidad-diseño-carteleria-carton pluma-video corporativo-agencia prensa2-moises castell-carlos bueno-la veu d'algemesíUn total de 23 efectius del Consorci Provincial de Bombers de València estan participant en el #GranSimulacre2018 que celebra durant tota la jornada de hui a Torrevieja i Algemesí de forma simultània.

 

Els efectius del Consorci intervenen en la recreació de l’ensulsiada a Algemesí d’un barri habitat amb persones atrapades i soterrades sota els enderrocs. 
Junt a ells, participen 23 voluntaris de l’ONG IAE i 4 gossos, gràcies al protocol de col·laboració entre l’ONG i el Consorci. 

“S’estableixen tres zones de treball. En una primera fase, els equips trauen a les víctimes semi enterrades. Es realitza una localització visual amb una primera atenció sanitària i triatge per a evacuar-les”, ha explicat el president del Consorci, Josep Bort.

Després, en una segona fase, es realitzen els rescats més complexos que poden durar hores i en els quals cal perforar per a arribar a les persones atrapades. 

“En aquestes actuacions cal tallar i trencar ferros i formigó i crear un mínim espai possible per al rescat”, ha concretat Bort. Per a açò utilitzen eines específiques com càmeres de localització de víctimes, detectors electrònics de persones i eines per a tallar formigó. 

El #GranSimulacre2018, organitzat per la Generalitat, a través de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE), persegueix dos objectius. Per una part, posar en funcionament de forma coordinada a tots els mitjans que intervenen en una emergència d’aquesta magnitud dins del Pla Especial enfront del Risc Sísmic a la Comunitat Valenciana.

L’altre gran objectiu és la preparació i la composició d’un futur equip MUSAR de la Generalitat, liderat pel grup UREC del Consorci, junt al Consorci d’Alacant i Bombers de l’Ajuntament de València. Aquesta pràctica servirà com a certificat d’acreditació amb vista a la futura homologació com a equip USAR (equips internacionals de Cerca i Rescat Urbà) per a poder actuar en catàstrofes internacionals.