El Consell ha presentat en Les Corts Valencianes una proposta de resolució en la que defensen que s’impulse un Pla Europeu de Reconstrucció.

PSPV-PSOE Algemesí.-   Els grups parlamentaris que fan costat al Consell, —PSPV-PSOE, Compromís i Unides Podem— han presentat en Les Corts Valencianes una proposta de resolució en la qual defensen que s’impulse un Pla Europeu de Reconstrucció que incorpore com a mesura “irrenunciable” una política de mutualització del deute a través de l’emissió d’eurobons.

Així mateix, proposen que el pla incorpore inversions massives per a reactivar els sectors productius i que es fonamente en la transició ecològica de l’economia, al mateix temps que reclamen que no estiga subjecte a condicions que suposen reducció en inversió pública a llarg termini.

Segons afirmen els portaveus en la proposta conjunta, “la resposta comunitària no pot quedar-se en mesures pal·liatives ni assistencials. Europa es juga un futur compartit on continuen existint mecanismes de solidaritat i suport mutu”.

També qualifiquen d’insuficient la injecció de 750.000 milions d’euros en compres de bons per part del BCE el passat 19 de març del 2020 i l’alliberament de 500.000 milions d’euros del fons de rescat europeu que, a més, són fons condicionats.

El síndic socialista, Manolo Mata, va advertir del risc que “tornen els tancaments de fronteres, l’individualisme egoista entre països i l’auge del populisme en el si d’Europa”.