Els veïns de El Carrascalet denuncien que, a curt termini, el barri acabarà convertint-se en un gueto com, lamentablement, ha ocorregut en El Raval. Des de fa un temps s’estan instal·lant noves famílies que en molts casos no són d’Algemesí. Algunes es dediquen suposadament al negoci de la droga i, en general, estan ocasionant problemes de convivència. S’escolta escàndol a qualsevol hora, ha augmentat la inseguretat, es multipliquen les destrosses urbanes… Davant tal panorama se’n està anant gent que ha viscut en el barri tota la vida. Per això, l’Associació de Veïns demana a l’ajuntament més atenció i major control dels empadronaments, i reclama a la policia que augmente la vigilància.

carrascalet algemesi moises castell

L’últim temporal va derrocar la paret d’una vivenda del carrer San Rafael de El Carrascalet. MOISÉS CASTELL

Carlos Bueno.-  És difícil aconseguir que els veïns de El Carrascalet accedisquen a aparéixer en el periòdic amb nom i cognoms. Tenen por a represàlies. És lògic. Però tots coincideixen en la deterioració que està patint el seu barri. “Hi ha gent tocant la guitarra i cantant fins a les tres de la nit. Ho van fer fins i tot durant el toc de queda, però la policia no passa per ací, i les destrosses del mobiliari urbà són evidents”, ens compten.

No fa tant de temps en El Carrascalet vivia gent treballadora i respectuosa que ara està asustada per la falta d’educació d’alguns d’inquilins, que estan creant molts problemes de convivència. Un veí ens confessa que, tal era la tranquil·litat que es respirava abans, que ell sempre va pensar que estava vivint en una espècie de zona residencial, “però en estos moments ocorre tot el contrari”.

Pel que sembla, estan apareixent noves famílies que adquireixen cases per a dedicar-se a cultivar marihuana i a la venda de drogues. “Com justifiquen el pagament si no tenen nòmina?”, es pregunta un altre veí que ens adverteix que “per dins són vivendes impressionants en les quals han invertit moltíssims diners”, i es lamenta que no hi ha interés per solucionar el problema: “Sembla que les autoritats ens han deixat de la mà, que han decidit que ens apanyem els que vivim ací”, conclou.

carrascalet algemesi moises castell

Vista del pas subterrani per a vianants a El Carrascalet. MOISÉS CASTELL

Fa 20 anys, molts algemesinencs anaven a esmorzar els dissabtes a El Raval, però hui ja ningú va per allí, i El Carrascalet va camí de seguir la mateixa direcció, un barri marginal que acabarà ocupat per un gran número de delinqüents. Eixa és l’opinió generalitzada de tots aquells als que preguntem.

L’Associació de Veïns demana major presència dels cotxes de la policia, i que els agents arriben amb discreció, perquè si van amb les llums de la sirena enceses alerten als infractors. També pensen que podria haver major control sobre els pagaments de les vivendes. A més, es reclamen millores en el barri, com que es pose llum en totes les voreres dels carrers, que s’arreglen parets caigudes, que es reparen els desperfectes del mobiliari urbà, que es netegen els passos subterranis d’entrada i eixida al barri… Els pregunte si ho han sol·licitat per escrit, i em contesten amb un rotund “sí, però no ens han fet ni cas”.

Una altra petició que han efectuat és la construcció d’una nova eixida del barri que entronque amb el camí Benifaió, ja que quan plou es queden incomunicats. Però de moment no han rebut resposta.

carrascalet algemesi moises castell

Actual estat dels terrenys del camp de futbol de El Carrascalet. MOISÉS CASTELL

 

El camp de futbol, un enclavament per a la piscina

Segons diu l’Associació de Veïns, Pere Blanco els va assegurar en la seua primera legislatura que donaria llum verda a un projecte esportiu situat en el que antigament era el camp de futbol de El Carrascalet, amb skate park, circuit per a córrer i caminar, pista multiesportiva, canastres, espai amb aparells de gimnàstica per a gent major, arbreda… però finalment no s’ha fet res allí.

Es tracta d’un terreny que limita amb el carrer de la Copal, una zona no inundable de propietat municipal, de fàcil accessibilitat i amb ampli espai per a aparcament; un enclavament que sembla idoni per a albergar la polèmica piscina descoberta sense haver de destrossar part del poliesportiu, “però no volen”, es lamenten els veïns de l’Associació.