Presidents de l’AD Scooter Club amb el Guardó d’Honor de la ciutat d’Algemesí. MOISÉS CASTELL


Algemesí ha celebrat hui, 20 de gener, el seu naixement com a poble independent.
Les associacions i entitats d’Algemesí han votat al Scooter Club de piragüisme perquè se’ls atorgue el Guardó d’Honor.
A proposta dels col·lectius, associacions i altres entitats de la ciutat, s’ha atorgat el Guardó d’Honor de la Ciutat d’Algemesí, a títol col·lectiu, a l’Associació Esportiva Scooter Club, un dels clubs de piragüisme nacional més antic, amb 60 anys d’història, per la seua trajectòria de moltes dècades competint a escala nacional i internacional en què ha participat en competicions olímpiques, i molts dels seus esportistes han format part de la selecció nacional en les categories juvenil i sènior. S’ha guanyat un renom tant en els campionats d’Espanya, com d’Europa i mundials. A més, amb la creació d’una Escola de Xiquets, té assegurat el futur del club.
Algemesí conmemora hui el dia de Sant Sebastià de Vila, festa en què la ciutat celebra la seua independència gràcies als privilegis atorgats i que van arribar a la ciutat de la mà de Bernat Guinovart i Doménec Gamieta.
Com cada any, el 20 de gener la ciutat torna a rememorar la història i els seus veïns agrairan la tasca d’aquests dos il·lustres que, al costat dels algemesinencs de l’època, van fer possible l’Algemesí de hui.
Els actes han començat a les 18 hores amb una processó cívica des de la plaça Major fins al parc de Salvador Castell on s’ha rendit tribut als busts de Bernat Guinovart i Doménec Gamieta, on s’han dipositat dues corones de llorer.
Les celebracions s’han traslladat fins al Teatre Municipal on a les 19 hores ha tindut lloc l’acte de lliurament del Guardó d’Honor Ciutat d’Algemesí. Un reconeixement a la tasca dels algemesinenses que treballen per fer més gran la seua ciutat.
Federació Valenciana de Piragüisme, Juan Antonio Cinto, AD Scooter club algemesi piragua piraguismo agencia prensa2 periodismo fotoperiodismo moises castell

El president de la Federació Valenciana de Piragüisme, Juan Antonio Cinto (segon per l’esquerra), amb alguns presidents que ha tingut el club, observant el Guardó lliurat. MOISÉS CASTELL


A l’acte ha assitit el president de la Federació Valenciana de Piragüisme, Juan Antonio Cinto, els diferents presidents que ha tingut el club, i la viuda del primer president.