bombers-consorci provincial bombers valencia-salvamento-gora fria-fotoperiodismo valencia-agencia de prensa valencia-prensa valencia-comunicacion-periodismo-marketing-publicidad-diseño-carteleria-carton pluma-video corporativo-agencia prensa2-moises castell-carlos bueno-la veu d'algemesíDurant tot el dia de hui es reforça amb una vintena més de bombers i s’està revisant tot equipament específic per a rescats i salvaments

El Consorci Provincial de Bombers de València (CPBV) ha preparat un dispositiu especial per a rescats i salvaments davant les previsions de gota freda. Així, per a demà dijous hi haurà un reforç de 21 bombers i s’està revisant tot el material i equipament específics per a rescats i salvaments, així com les bombes per a possibles buidatge d’aigua.

“Anem a reforçar les dotacions del personal de guàrdia en tots els Parcs de Zona amb 2 bombers addicionals de fora de guàrdia, per a demà dijous 18, amb una durada de 24 hores amb l’objectiu d’assegurar les possibles mobilitzacions per a rescats i salvaments”, ha anunciat l’inspector cap del CPBV, José Miguel Basset.

A més, per a demà dijous dia 18 i durant 24 hores, el personal del Centre de Comunicacions del Consorci comptarà amb 2 Operadors de Comunicacions de fora de guàrdia, per a millorar l’atenció telefònica i gestió de les emergències, així com assegurar la possible mobilització del Vehicle de Lloc de Comandament Avançat (PMA).

L’estructura de comandament també es reforça amb un cap de parc localitzable per cada zona i un oficial en Central en guàrdia localitzada, amb un temps de resposta inferior a 1 hora, en cas d’emergència.

Al llarg del dia de hui, tot el personal de guàrdia i especialment els comandaments, procediran a la posada a punt i revisió de tot el material i equipament especifique per a rescats i salvaments.

RECOMANACIONS

El Consorci recomana netejar les baixants i canalitzacions dels habitatges i retirar de l’exterior els objectes que puguen ser arrossegats per l’aigua.

Una vegada iniciada l’emergència, retira els vehicles de les zones que puguen inundar-se. Allunya’t de les riberes dels rius i barrancs i no romangues en els ponts. Localitza els punts més alts de la zona on et trobes per a dirigir-te cap a ells en cas que es produïsca la inundació.

Usa el vehicle només si és absolutament imprescindible. Circula per carreteres principals i autopistes, moderant la velocitat. No intentes mai creuar un pont que oferisca dubtes sobre la seua resistència.
No estacions en llits secs ni a la riba de rius, per a evitar ser sorprès per una crescuda d’aigua o riuada.