La XXI edició de la Trobada de Muixerangues torna el dissabte 18 de juny a la Plaça Major reunint als Minyons de l’Arboç, la Socarrà de Xàtiva, la Muixeranga d’Algemesí i la Nova Muixeranga d’Algemesí.

LVA.-  Després de dos anys, la XXI edició de la Trobada de Muixerangues torna este dissabte 18 de juny a la Plaça Major d’Algemesí. Enguany, la trobada reunirà als Minyons de l’Arboç, la Socarrà de Xàtiva, la Muixeranga d’Algemesí i la Nova Muixeranga d’Algemesí en un acte col·lectiu on les quatre colles faran diverses rondes de figures a ritme del tabal i la dolçaina. Com és tradició, l’encarregada d’acompanyar musicalment a les muixerangues locals serà l’EMTiD, l’Escola Musical de Tabal i Dolçaina.

Els Minyons de l’Arboç són la colla convidada en aquesta ocasió per la Nova Muixeranga. Es tracta d’una colla castellera procedent d’Arboç (Baix Penedès, Tarragona) que té un llarg recorregut: va nàixer l’any 1958 fruit de les arrels castelleres documentades de més de 250 anys d’història a la vila i de les anades de gent del poble a fer castells amb les colles del municipi de Valls. Aquesta colla construeix castells de fins a 8 altures i actualment està formada per 150 castellers i castelleres.

Pel que fa a la muixeranga La Socarrà de Xàtiva, convidada de la Muixeranga d’Algemesí, és de procedència més propera i de creació més recent, però des del principi de la seua gestació, arran de la I Diada Muixeranga Castelló de la Plana en 2016, va tindre una acollida i una participació molt exitosa. Després d’algun assaig guiat per la Muixeranga de Sueca, la Socarrà es forma oficialment en acabar les celebracions del 25 d’abril a Xàtiva.

La Muixeranga d’Algemesí i La Socarrà de Xàtiva eixiran en cercavila des de la Plaça Cabanilles a les 18 h i la Nova Muixeranga i els Minyons de l’Arboç des de la Plaça del Mercat a la mateixa hora, amb l’objectiu de fer l’entrada al voltant de les 18.30 h a la Plaça Major, enclavament que forma un rectangle amb la Basílica de Sant Jaume i la Casa Consistorial com a immobles més destacats, i que acull des de fa vint anys aquest aplec.

A més de la mostra de figures humanes, hi haurà marxandatge de les quatre colles i de productes d’Algemesí de la marca Lola Terreta, i, com a novetat d’enguany, la regidora de Turisme ha organitzat zona de photocall i espectaculars figures gegants fetes amb globus.

El regidor de Cultura, Pere Blanco, es mostra agraït per poder tornar a la normalitat i a celebrar actes d’aquesta rellevància que demostren el compromís d’Algemesí per ser la capital de les muixerangues. Per la seua banda, en la presentació del cartell de la XXI Trobada de Muixerangues, de l’artista Teresa Cerverò, l’alcaldessa Marta Trenzano va declarar: “espere que aquesta jornada siga de joia per Algemesí, que omplim la plaça per celebrar que recuperem allò que estimem.”