imatge aéria dron policia local algemesi agencia prensa2 fotoperiodismo periodismo valencia la veu d'algemesi carlos bueno moises castell

Imatge aèria del dron. LVA


Des del control s’ha avisat a la patrulla mediambiental i els agents han procedit a intervenir la mercaderia.
La vigilància del terme municipal d’Algemesí amb drons comença a ser efectiva. El servei de control del dron ha detectat, en un dels vols que efectua diàriament, una furgoneta de color blanc que estava semioculta dins d’un camp entre els arbres i l’ocupant, presumptament, arreplegava taronges de forma il·legal. Es tracta de la primera intervenció d’aquestes característiques des que s’iniciara el servei fa dues setmanes.
Des del punt de control s’ha avisat a la patrulla mediambiental de la Policia Local que s’ha desplaçat urgentment fins al lloc indicat on han trobat a un home amb diversos calaixos de taronges a l’interior de vehicle, mentre continuava arreplegant més fruita.
La persona intervinguda ha reconegut que no era un camp de la seua propietat, per la qual cosa els agents de la Policia Local han procedit a instruir les diligències pertinents i s’informarà al propietari del camp dels fets. La mercaderia que s’ha intervingut s’ha traslladat a les instal·lacions de Copal, on es guarda a l’espera que el propietari passe a arreplegar-la en tractar-se d’un producte perible.
L’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, ha destacat que l’aposta de vigilància aèria amb la tecnologia dels drons comença a donar bons resultats. “Des de l’ajuntament hem invertit temps, recursos i esforços per a ajudar als nostres agricultors i que els camps siguen més segurs. Ens congratula el treball realitzat per la Policia Local que demostra la seua capacitat per a adaptar-se a les noves tecnologies i la necessària coordinació per a intervenir de forma ràpida i segura”.
Després d’un període de proves i gestions administratives per a aconseguir les autoritzacions pertinents, el servei de vigilància del terme municipal de la ciutat amb drons va començar a funcionar de forma oficial fa quinze dies. Algemesí ha sigut pionera a implantar aquest servei a València amb el qual es poden prevenir robatoris en els camps i cases de camp, cremes il·legals, construccions il·legals, robatoris de cable i abocaments il·legals.