El passat 19 de gener, es suspenia temporalment l’esport amateur a la Comunitat Valenciana. És per això que hem volgut parlar amb els presidents dels dos clubs de futbol de la nostra ciutat, per tal d’analitzar i comentar els diferents aspectes i les mesures que s’han anat prenent al llarg d’aquesta atípica i diferent temporada.

jose vte blasco agencia prensa2

Josevi Blasco

En principi, l’aturament de les competicions està vigent fins al 4 de febrer, i la intenció és reincorporar-se altra vegada a la dinàmica d’entrenaments i partits. No obstant això, Antonio Grande, president del Racing d’Algemesí, es manté prudent davant la no millora de la situació, «no sabem encara si es va a prolongar la suspensió dels entrenaments i competicions, pot ser que ho facen». De tota manera, el fet que es prolongue uns dies més no va a impedir que finalitze la competició. «Jo crec que la Federació Valenciana no contempla no acabar la lliga. Poden allargar el campionat fins juny o juliol», ens comentà Antonio Sánchez, president de l’Algemesí C.F. respecte a la incògnita del què pot ocórrer amb el que resta de temporada.

presidente racing algemesi

Antonio Grande, President del Ràcing d’Algemesí. MC

Un aturament que ha deixat a molts xiquets de la nostra ciutat sense poder entrenar en grup. Per això els clubs s’han vist amb l’obligació d’enviar-los entrenaments individuals per tal que els jugadors continuen amb el ritme que havien aconseguit fins al moment. «No poden estar parats», ens comentava Sánchez. Una suspensió que no ha afectat al Juvenil A del Racing d’Algemesí per competir en una categoria com és la Nacional, que depén de la Reial Federació Espanyola de Futbol, no de la Autonómica. L’equip està obligat a realitzar-se tests cada 15 dies per tal d’evitar contagis i brots, però la seua continuació sembla contraproduent a l’aturament. «No té molt de sentit que els que vinguen de la Federació Espanyola puguen entrenar i els equips de Federació Valenciana no», afirmava el president del club davant aquesta diferència. Un posicionament que el president de l’Algemesí C.F. també compartia.

Una altra mesura que es va haver de prendre durant el transcurs de la temporada fou la no assistència de públic als partits. Una mesura que va afectar de manera directa en l’àmbit econòmic als dos clubs ja que quan jugaven al poble podien cobrar entrades als partits dels equips de l’amateur, i en el cas del Racing d’Algemesí també al Juvenil Nacional. Una prohibició que va resultar bastant polèmica i que la Generalitat Valenciana va haver de rectificar a causa de la producció d’aglomeracions a les portes dels poliesportius per part dels pares. No obstant això, el nostre poble no va poder gaudir d’aquesta rectificació, ja que el consistori va decidir no reobrir les portes al públic degut a la mala situació que presentava Algemesí.

presidente algemesi cf

Antonio Sánchez, President de l’Algemesí CF. MC

Al començament de la temporada tothom tenia la incertesa del que podia passar amb l’esport amateur i com s’anava a desenvolupar. Clar estava que era inassumible per part dels clubs realitzar tests per tal de controlar als seus jugadors, plantejant-se moltes situacions al voltant d’aquest: alguns defensaven la necessitat d’entrenar i competir, altres defensaven que s’havia de fer amb mascareta, i també hi havia un sector partidari únicament d’entrenar. Davant totes aquestes qüestions, la por per una possible falta de xiquets per poder formar els equips va estar present al Racing d’Algemesí. No obstant això, cal dir que la resposta per part de les famílies i dels jugadors fou continuar formant part dels clubs, i és per això que ambdós clubs no tingueren problemes a l’hora de formar equips.

La Generalitat Valenciana va decidir competir, fent-ho com ho havia portat fent aquests darrers anys però amb certes mesures. No es poden fer les xerrades als vestuaris, sinó que s’han de fer a l’aire lliure. A més a més s’ha de fer ús del gel hidroalcohòlic, netejar el material esportiu una vegada finalitza l’entrenament i l’aïllament de l’equip si sorgira algun cas entre els seus components. Sembla que totes aquestes mesures han contribuït a la no propagació de la Covid, ja que als clubs del nostre poble no s’ha produït cap brot entre els integrants d’un mateix equip.

Per una banda, respecte als objectius dels clubs, tant l’Algemesí C.F. com el Racing d’Algemesí busquen ser un lloc on poder passar-ho bé i gaudir del futbol. No obstant això, Antonio Sánchez ens confessa «estar il·lusionat» amb la temporada que està realitzant l’amateur de l’Algemesí C.F. que actualment es troba primer de lliga. El mateix ocorre amb el Racing d’Algemesí, que es troba sext, a set punts del líder amb un partit menys, i que també els agradaria ascendir a Preferent, però ho consideren difícil al fer-ho tan sols un.

Per altra banda, el juvenil del Racing d’Algemesí té com a principal objectiu la permanència de l’equip a la categoria Nacional. Els integrants del club no esperaven els resultats que s’han donat fins al moment, confien estar prompte «salvats» i amb opcions de poder disputar el play off d’ascens a la Divisió d’Honor. I per últim destacar la presència d’un equip femení amateur al Racing d’Algemesí del que Grande destacà “estar millorant en tots els sentits respecte l’any anterior, tant en resultats com en compromís amb el club”.