Se suavitzaran les mesures i els xiquets podran eixir de casa a partir del 27 d’abril.

LVA.-  Pedro Sánchez va comparéixer ahir dissabte 18 d’abril, per a explicar les noves disposicions que el Govern durà a terme a causa de la persistència de la pandèmia del coronavirus. El president de l’Executiu va anunciar que demanarà una nova pròrroga de dos setmanes de l’Estat d’Alarma, fins al 9 de maig, i que la primera mesura serà deixar eixir de casa als xiquets menors de 12 anys a partir del 27 d’abril, encara que no va donar detalls de com es farà.

De moment, els xiquets són els únics que estan completament confinats sense eixir de casa, mentre els adults i fins a les mascotes sí que ho fan. Per això Sánchez va confirmar que es moderarà esta situació per als menors de 12 anys amb eixides limitades i subjectes a condicions per a limitar contagis. Els criteris es definiran durant la setmana que ve.

El president també va informar que la relaxació del confinament serà gradual i diferenciada per zones, no necessàriament per Autonomies, en funció del grau de contagis. És a dir, que fins i tot podria tindre diferents graus segons municipis.

Segons Pedro Sánchez, el mes clau serà maig, que serà quan es començaran a prendre mesures més contundents per a suavitzar el confinament. Però tot amb molta cautela i amb la possibilitat de tirar marxa arrere en qualsevol moment si els indicadors de contagis no descendeixen. El president va avisar que este procés serà molt llarg, ni tan sols va poder garantir si podrà haver vacances d’estiu normals a les platges espanyoles.

D’altra banda, hui es publicarà una ordre per a limitar els preus de les mascaretes i material de primera necessitat sanitari com a gels i guants, que s’han disparat en les últimes setmanes.