Reduir les parades del mercat ambulant al 50 no té cap sentit. Existeixen altres alternatives millors.

Més Compromís.-  Divendres de vesprada el govern municipal comunica el següent:

“Atès els darrers brots de contagis…

Atès que el número de contagis està incrementant-se en la Comunitat Valenciana en les darreres setmanes” S’HA DECIDIT:

Reduir el nombre de les parades del mercat dels dissabte al 50%.”

 

Des de Més Compromís per Algemesí, no comprenem, ni compartim la mesura de reduir les parades del Mercat dels dissabtes al 50% per diferents motius:

1.-Perquè no veiem cap relació causa-efecte entre contagis i Mercat Ambulant; o almenys el govern no ha informat que cap dels brots haja tingut origen en el Mercat Ambulant. Al capdavall estem parlant d’una activitat a l’aire lliure, on el risc de contagi és menor que en la compra en una grans superfície o supermercat.

2.- Perquè hi ha altres fórmules per a intensificar la seguretat dels mercaders i els consumidors, com l’accés controlat de l’aforament, la dispersió de les parades ampliant-lo a la resta del carrer dels Arbres i/o Germanies, la presencia de policia i Protecció Civil per a garantir el distanciament, intensificar la informació al consumidor i sancionar, si cal, als irresponsables.

3.- Aquesta mesura s’ha decidit i comunicat de d’un dia per a l’altre, sense consensuar amb els implicats, creant un perjudici al col·lectiu de mercaders ambulants. La comunicació ni el diàleg mai han estat el fort d’aquest govern, acostumat a actuar de manera prepotent i autoritària.

4.- Considerem que ha estat una mesura gens meditada i desproporcionada que perjudica greument a un col·lectiu de comerciants que són més vulnerables que al treballar en la via pública la seua activitat econòmica està sotmesa, per exemple a factor climatològics. Agreujar la seua situació no té cap sentit i a més, de per se, no va a servir per a combatre els brots.

5.- Aquesta mesura sols pretén encobrir la inacció d’aquests darrers mesos d’aquest equip de govern que ara sols vol “visibilitzar-se” amb aquesta decisió

 

En definitiva, si la Regidora de Comerç vol carregar-se aquesta part de l’economia local, proposant aquestes mesures, cal reconèixer que està aconseguint-ho, però des de Més Compromís no volem ser partícips.

Per això exigim immediatament la retirada d’aquesta mesura i aconsellem a l’equip de govern que negocie amb els implicats altres mesures per fer del Mercat Ambulant un lloc més segur, perquè és evident que ells van a ser els més interessats en que això siga així, sempre que els proposen mesures raonables i efectives, no com aquesta.

Tot el nostre suport als l’Associació de Mercaders Ambulants.