Es comunica als presidents autonòmics la decisió d’ampliar la quarantena fins l’11 d’abril.

LVA.-  Segons les últimes informacions, el President del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, ha comunicat als presidents autonòmics este matí, a través d’una reunió telemàtica, que el Govern ha decidit prorrogar la quarantena altres 15 dies, davant l’Estat d’Alarma que viu el país, intentant contindre l’expansió del coronavirus Covid19.

La mesura, si bé ja sembla definitiva, necessita de l’aprovació del Congrés dels Diputats, que ja en la compareixença anterior de Sánchez li va brindar el seu suport quan la majoria de les forces polítiques van donar suport a les mesures del Govern.

En la reunió Sánchez ha estat acompanyat dels quatre ministres que formen l’autoritat delegada en esta crisi: el titular de Sanitat, Salvador Illa; la de Defensa, Margarita Robles; el d’Interior, Fernando Grande Marlaska; i el de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos.

D’esta forma, els 15 dies de quarantena anunciats en un primer moment -ja ha transcorregut la meitat d’eixe temps- es veuen prorrogats, almenys, altres dos setmanes més. Això significa que Espanya estarà confinada fins al final de la Setmana Santa.

En estos moments Espanya és un dels països del món amb més casos confirmats, 28.572 contagiats i 1.720 morts.