Els Centres de Salut de la ciutat, l’Hospital de la Ribera, la Policia Local, la Policia Nacional i Protecció Civil esperen rebre el Guardó d’Honor Ciutat d’Algemesí 2021 quan les condicions sanitàries ho permeten.

guardó d'honor ciutat algemesiLVA.-  Algemesí ha reconegut amb el seu Guardó d’Honor el treball del personal que ha treballat i treballa de forma exemplar durant el temps que estem patint per la propagació del coronavirus. La seua concessió es va aprovar per unanimitat de tots els grups politics municipals en sessió plenària.

Els Guardons d’Honor d’Algemesí són enguany per als sanitaris i cossos de seguretat del municipi per la tasca realitzada durant la pandèmia, especialment en els moments més durs. Este guardó de caràcter col·lectiu es materialitzarà en el personal dels centres de salut de la plaça de la Ribera i del parc Salvador Castell, en el personal de l’Hospital de la Ribera, els agents de la Policia Local, els agents de la Policia Nacional de la Comissaria Algemesí-Alzira i el voluntariat de Protecció Civil de la ciutat.

En principi es tenia la intenció de lliurar-los com sempre el 20 de gener, dia de Sant Sebastià de Vila, quan la nostra ciutat commemora la seua independència gràcies als privilegis atorgats. Però degut al increment de contagis i les restriccions que això ha provocat, l’acte es farà quan les condicions sanitàries ho permeten, pretenent que es convertisca en un reconeixement a totes les persones que treballaren i treballen durant la pandèmia al servici de la societat, simbolitzat en aquells que s’han bolcat en la seua tasca per assegurar la salut i la seguretat dels demés, un homenatge a les persones que busquen el benestar de tots i un record a aquells que ens han deixat per la Covid-19.

Cada any s’atorguen els Guardons d’Honor de la ciutat a títol individual o col·lectiu a proposta de les associacions i entitats locals. Tot i que és més un reconeixement a la trajectòria d’una persona o d’una entitat, la situació singular que estem patint des de març de l’any passat i les implicacions que comporta, fan que en esta ocasió s’atorgue a estos col·lectius que han estat i estan en la primera línia de la pandèmia.

Cada 20 de gener la ciutat torna a rememorar la història, i els seus veïns agraeixen la tasca de Bernat Guinovart i Doménec Gamieta, dos il·lustres que junt amb als algemesinencs de l’època feren possible l’Algemesí de hui. Eixa data és la elegida tots els anys per fer entrega dels Guardons d’Honor, però en esta ocasió l’acte està ajornat ‘sine die’ i hi haurà que esperar a que les condicions sanitàries ho permeten.