orgue basilica la veu d'algemesiQuatre organistes han sigut els escollits per a ser els que els dies 8 i 9 d’abril participaran en la fase final del concurs
Una vegada finalitzat el procés d’inscripció al concurs, set són els joves organistes que participaren. El jurat ha decidit que d’eixos set, quatre seran els finalistes que participen els dies 8 i 9 d’abril en la fase final del concurs a la Basílica Sant Jaume Apòstol d’Algemesí.
Els quatre finalistes procedeixen de tota Espanya i són tots estudiants d’orgue. David Maceira va néixer l’any 1997 a Santiago de Compostela i estudia el primer curs de farmàcia a la Universitat de Santiago de Compostela. A més, es troba al tercer curs d’orgue al Conservatori Professional d’Ourense i és l’organista de l’església San Francisco en su ciudad natal.
El segon finalista és Pol Àlvarez i és procedent de Terrassa. Nascut l’any 1999, ha estat premiat als XVI Premis d’Interpretació Musical i Composició del Conservatori de Música Isaac Albéniz de Girona. Va iniciar els seus estudis al Conservatori de Música de Terrassa i paral.lelament al seus estudis d’orgue estudia cant i direcció d’orquestra a aquest mateix conservatori compaginant els estudis musicals amb el batxillerat.
David Asensi és el tercer elegit per participar a la final. Als tretze anys va començar els seus estudis d’orgue al Conservatori Professional de Música de València, després d’haver estat a l’Escolania de la Real Basílica de Ntra. Sra. Dels Desemparats de València. Actualment cursa cinquè d’Ensenyances Professionals en el Conservatori Professional de Música de València.
I per últim, Joan Seguí és barceloní i l’any 2005 va entrar a formar part de l’Escolania de Montserrat on va combinar el cant coral amb el violí i l’orgue. Actualment cursa els estudis superiors d’orgue a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).
Els quatre joves seran els encarregats de fer gaudir d’unes vetlades a la Basílica de Sant Jaume Apòstol els dies 8 i 9 d’abril a la fase final del III Concurs Nacional de Joves Organistes “Ioannes Baptista Cabanilles”.