La Processoneta del Matí recorre el carrer Berca i la plaça Major des de la Capella de la Troballa fins a la Basílica de Sant Jaume
Nombroses personalitats del món de la política i la cultura valenciana es donen cita enguany en les Festes de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí. Es tracta de la més curta de les tres però la més intensa, ja que recorre el carrer Berca fins a arribar a la plaça Major. En este reduït espai es concentren tots els balls i muixerangues amb l’afegit de l’entrada de la Mare de Déu de la Salut en la basílica de Sant Jaume, un moment especial en el qual tots els grups actuen al mateix temps. Té lloc el 8 de setembre a les 10 hores.
En la Processoneta del Matí la representació política estarà encapçalada pel president de la Generalitat, Ximo Puig; el president de les Corts Valencianes, Enric Morera; el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler; el conseller de Transparència, Manuel Alcaraz; la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, i el director general d’Administració Local, Antoni Such.
En la processoneta, la més seguida de les tres processons, estaran el secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona; el director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos; el diputat de Cultura, Xavier Rius; el diputat de Gestió d’empreses, Iván Martí, així com el diputat Josep Bort.
També assisteixen a la processoneta el diputat autonòmic del Partit Popular, Vicente Betoret, així com els diputats provincials d’esta formació Mª Carmen Contelles, Evarist Aznar i Rafael Soler. Els diputats nacionals Elena Bastidas i José María Chiquillo tenien previst assistir a la Processó de les Promeses la nit del 7 de setembre.
En l’apartat polític també han anunciat la seua visita el portaveu de Compromís en el congrés, Joan Baldoví, els diputats socialistes José Luís Ábalos i Alfred Boix, el diputat d’Esquerra Unida, Ricardo Sixto, els diputats d’Esquerra Republicana, Teresa Jordà, Ester Capella i Joan Rufà, i el senador de la formació Bernat Picornell.
La presència cultural enguany reunirà en un mateix espai una notable representació d’acadèmics del Consell Valencià de Cultura i de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, així com el president del Tribunal dels Aigües, Manuel Ruiz, el regidor de Festes de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, i la fallera major de València, Alicia Moreno.
La representació municipal està integrada pels alcaldes d’Alberic, Alcàntera de Xúquer, Alzira, Antella, la Barraca, Benifaió, Benimodo, Carcaixent, Castelló de Rugat, Catadau, Favara, Guadassuar, Llaurí, Massalavés, Pobla Llarga, Sumacàrcer, Vilanova de Castelló i Vinaròs.
El dimecres 7 de setembre a les 21,30 hores, la Falla Mercat de Castilla de València farà lliurament a Algemesí del seu ninot indultat en les passades festes falleres. Es tracta d’una muixeranga obra de l’artista Luís Platero. És un homenatge a la festa d’Algemesí Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any que les falles opten a aquesta preuada distinció. Els fallers de Mercat de Castilla assistiran a l’inici de la festa la nit del dia 7 de setembre.
Font: algemesi.net