expo urbanisme La metamorfosi de l'espai urbà obres cartogràfiques  Pérez de Rozas  Sèquia Reial del Xúquer Grau de València xàtiva pau montalvà david pous Benet Ballester Segura de Lago agencia prensa2 periodismo comunicación fotoperiodismo agencia de comunicación moises castell carlos bueno la veu d'algemesí La mostra presenta al públic plànols que, generalment, han estat desconeguts fins al moment. Concretament, s’exposen algunes de les obres cartogràfiques referents al poble, a partir del primer plànol complet a escala, de 1879, de Pérez de Rozas a iniciativa de la Sèquia Reial del Xúquer, realitzat per revisar l’estat cadastral del parcel·lari una vegada finalitzades les obres del ferrocarril Grau de València – Xàtiva de 1854, i que mostren un espai urbanitzat ben diferent del de hui.
A partir d’aquest plànol s’ha fet un recorregut cronològic per la metamorfosi d’Algemesí amb les propostes d’eixample de 1893, l’estat en 1905, els projectes de 1930, 1954, o 1975, per acabar amb l’estat actual.
Una exposició única i inèdita que permet er una mirada a la vida quotidiana dels nostres avantpassats als carrers de l’època a través fotografies antigues en les que trobem llocs que han evolucionat i altres que han desaparegut per complet, al mateix temps que mostra el treball de nombrosos arquitectes municipals.
El regidor de Medi Ambient i Urbanisme, Pau Montalvà, ha assegurat que es pretén crear un espai de reflexió per conéixer d’on venim i en que s’ha convertit la nostra ciutat.
Per la seua banda, el comissari de l’exposició, David Pous, ha assenyalat que la mostra és “una invitació privilegiada a endinsar-nos en l’espai viscut per personatges com Benet Ballester o Segura de Lago. Una oportunitat única per veure l’Algemesí dels nostres avantpassats, el poble des d’una altra mirada a través de la seua evolució cartogràfica.