Amb el títol «Horitzons de llum: Art des del centre penitenciari de Picassent», el Secretariat de Pastoral Penitenciària de la diòcesi de València (SEPVAL) presenta aquesta exposició itinerant amb 20 peces de ceràmica i 8 quadres i dibuixos realitzats per interns de 2º grau del‘Centre Penitenciari de València “Antoni Asunción Hernández” a Picassent. 
L’exposició s’inaugurarà el dijous 5 d’octubre a les 19.30 hores en el Museu Valencià de la Festa i es podrà visitar durant tot el mes d’octubre. Així mateix, també en el marc de l’exposició, el proper 26 d’octubre, a les 19.30 hores, en el mateix museu tindrà lloc una xerrada de sensibilització sobre la pastoral penitenciària.
“Quan contemplem aquestes creacions veiem una part de la seva jo interior, un jo que ens mostra les seues obsessions”, explica el comissari Aureli Domènech. “A partir de la seua imaginació, dels seus somnis, dels seus records, dels seus anhels, de les seues fòbies els interns creen obres que els fan sentir lliures sense que ningú pugui posar fre o barreres al seu art”.
Cadascuna de les peces de ‘Horitzons de llum’ pot tenir milers de matisos i significats diferents, per exemple, un vaixell “pot significar llibertat cap al mar o ser culpable de la seua condemna”, per això cadascuna, és “una finestra oberta cap a l’horitzó, un horitzó trencat per un mur”.
Actualment, el servei de Pastoral Penitenciària compta amb un centenar de voluntaris actius a les diferents àrees que cobreix, és a dir, religiosa, social, jurídica i recursos externs, tant al centre penitenciari de Picassent, com en l’acompanyament d’interns hospitalitzats i en el Punt d’Orientació Penitenciària (POP)