Els populars de la Ribera “observen amb sorpresa la sequera inversora en la comarca: 22 municipis de La Ribera no obtindran cap inversió directa nominativa”.

PP de la Ribera Alta.-  Els populars de la Ribera Alta lamentem que els pressupostos presentats per al seu debat en les Corts no s’ajusten a les necessitats reals de la comarca, no es produeix el repartiment equitatiu dels fons, més aviat respon a un clar criteri polític, excloent de les inversions nominatives a 22 dels 35 municipis de la Ribera. Cap municipi popular rep inversions nominatives.

És un absurd que després de patir els efectes de dos episodis de pluges consecutius i inundacions en les poblacions riberenques, el govern del Botànic no tinga sensibilitat per a realitzar inversions i disminuir el risc d’inundacions a la comarca. Benifaió, una de les poblacions que encara està intentant recuperar la normalitat, només té una aportació nominal en els pressupostos en el programa “Atenció primària de caràcter bàsic

Sectors fonamentals per a minimitzar els riscos per precipitacions torrencials es queden fora de la voluntat inversora de la Generalitat, encara que al llarg del temps es demostre que municipis com Alzira estiguen encara a la mercè dels efectes de la pluja. No trobem partides destinades a millorar la xarxa d’evacuació de pluvials o del clavegueram, ni inversions per a la contenció laminar en episodis de pluges torrencials.

Les partides d’Educació i Esports queden en un epígraf global, sense aportacions nominals als municipis, és per això que dependran de la capacitat de gestió de les entitats locals per a fer front al programa EDIFICANT, ja que en aquest programa es permet cedir temporalment les competències de gestió i construcció als Ajuntaments, sent aquests els que sol·liciten les actuacions a la Conselleria d’Educació, sent així molts Ajuntaments no podran solucionar els tràmits previs a les obres, des de la redacció de projectes bàsics i d’execució per manca de personal.

Són xifres de vergonya que no contemplen les demandes dels veïns de la comarca, amb escasses inversions en la xarxa ferroviària que vertebra la Ribera i ens enllaça amb València ciutat a través de les línies C1 i C2, i sense tindre en compte demandes històriques com la seu dels jutjats d’Alzira amb un pressupost de construcció de 3,6 milions d’euros i tan sols es destinen 370.000 euros.

És per això que els populars de la Ribera hem remés a les Corts una bateria d’iniciatives que, a més d’aquestes propostes, contemplen inversions en el teixit productiu i comercial, en el sector agrícola i en propostes de prevenció d’incendis amb programes de recuperació de les zones boscoses afectades.
És indignant que aquesta apagada inversora en la Ribera compte amb el beneplàcit del PSPV-PSOE i Compromís de la comarca que han descartat l’eliminació dels punts negres de CV-50 en la Ribera, com a reivindicacions pròpies, sent els trams més perillosos els que discorren per L’Alcudia, Carlet, Benimuslem i els punts conflictius de Montroi.

Mentre tot aquest contrasentit es produeix, i quasi finalitzant l’any, l’execució de les partides es troba sota mínims, la Conselleria d’Agricultura porta executat tan sols el 43% del seu pressupost amb la necessitat de suports que requereix el sector primari. Mentre en els pressupostos per al 2021 s’incrementa la partida destinada a alts càrrecs i assessors.

Antonio F. Saá Carrasco. Coordinador PP Ribera Alta