Segons els populars, “el panorama és desolador, ja que el Consell no contempla cap ajuda econòmica i estan en joc 13 empreses i un centenar de llocs de treball directes”.

PP Ribera Alta.- El Partit Popular de la Ribera Alta ha reclamat al Consell que “no done l’esquena” al sector de transport de viatgers de la comarca, un dels grans oblidats per la Generalitat pel que ha reclamat que s’articulen ajudes compensatòries al sector per les dificultats que travessa com a conseqüència de la crisi sanitària originada pel COVID19 per a evitar l’extinció de gran nombre d’empreses i la pèrdua dels llocs de treball.

Una situació que dibuixa un “panorama desolador” ja que no es contempla “cap mena d’ajuda econòmica” que suavitze la crisi que viu el sector. De no prendre mesures urgents, a curt termini provocarà l’extinció massiva de moltes empreses i els seus llocs de treball.

Així, els populars han assenyalat que un dels sectors més colpejats per les restriccions de l’Estat d’Alarma derivat de la crisi de la COVID-19 és el del transport de viatgers per carretera en la seua manera discrecional i/o turístic.

D’aquesta manera, a la cancel·lació de transports discrecionals i turístics, se li uneix la suspensió dels contractes públics de transport escolar i de serveis socials i l’enduriment de les restriccions de mobilitat i desplaçaments dels ciutadans en les línies regulars. Al mateix temps, durant les diferents fases de la “desescalada” es donaran restriccions d’ocupació per a mantindre les distàncies de seguretat sanitària exigides, de tal manera que no podran ser ocupats més de la meitat dels seients disponibles respecte del màxim permés, mantenint sempre buida la fila posterior a la butaca ocupada pel conductor.

Els populars de la comarca han assenyalat que “estan en joc el manteniment de moltes famílies de la comarca” ja que la majoria de les empreses que ofereixen aquests serveis són empreses familiars “que donen treball de forma directa i indirecta a centenars de persones”.

A la comarca de la Ribera Alta existeixen actualment 13 les empreses del sector, que compten amb un centenar de treballadors directes i altres tants indirectes, que veuen perillar els seus llocs de treball i el manteniment econòmic i social de les seues famílies.

Davant aquesta situació “dramàtica” els empresaris han denunciat l’abandó del Consell malgrat les crides de “auxili empresarial” ja que donades les restriccions de mobilitat que s’apunten per als mesos esdevenidors, el sector dona per perdut els ingressos de tot l’any 2020.