Els Populars de La Ribera afirmen que, “per a tindre una radiografia real”, és necessari que tots els residents i treballadors de les residències es facen el test.

PP Ribera Alta.- Els populars de la Ribera Alta han sol·licitat a la Conselleria de Sanitat i a Presidència de la Generalitat conèixer les dades reals del nombre de persones afectades i mortes per coronavirus en les residències la comarca i per a això fa falta realitzar test serològics i test RT-PCR que identifiquen el material viral a tots els pacients i treballadors, evitant així que es multipliquen els contagis.

Això permetria tindre una radiografia real de la situació i, per tant, posar en marxa mesures adequades. Cal tindre en compte que malgrat anunciar aquesta setmana l’arribada de proves de detecció al geriàtric de Carlet, el ritme d’analítiques, 47 dies després del decret d’Estat d’Alarma, és molt lent, comptant amb almenys 10 positius.

Els populars de la Ribera consideren que, en les residències de la comarca, “s’ha arribat tard” en massa casos, tenim 15 residències amb més de 1.100 places i desconeixem les dades reals sobre contagis al no realitzar-se de manera massiva test tant a residents com als auxiliars de totes les residències de la comarca.

El contagi en les residències, han afegit, ha sigut sostingut pel que o no s’han aplicat de forma adequada les mesures de contenció o aquestes han sigut insuficients, s’han donat massa demores en l’adopció de protocols sense realitzar test a residents i auxiliars.

Des del Consell porten setmanes anunciant mesures que no arriben, mentre els nostres majors estan patint les conseqüències. Així, el PP ha explicat que en la residència de Carlet, el major geriàtric de la comarca es va donar el primer positiu el 20 de març, però la Generalitat no va voler corroborar aquesta dada, donant versions contradictòries, ja que, mentre la vicepresidenta Mónica Oltra confirmava el cas la Consellera de Sanitat, Ana Barceló el va desmentir categòricament, demostrant una total falta de coordinació i transparència amb massa notícies contradictòries.

Per al PP de la Ribera, la vicepresidenta del Consell, no pot eludir la seua responsabilitat en la gestió de la crisi del coronavirus en les residències de majors, on la seua coordinació es troba sota la seua competència i la del departament de Sanitat. Els auxiliars han estat treballant sense mesures de protecció, perquè no les tenen, treballaven amb material aportat per voluntaris, fins i tot amb mascaretes caducades. En aquest punt, han reclamat “més coordinació i una gestió eficaç” perquè la situació dels nostres majors “es troba a les seues mans”.