PP: “Els veïns estan farts del trencament del mobiliari urbà, de l’escàndol a altes hores de la nit i de la nul·la resposta per part de l’Ajuntament”.

Populars Algemesí.-  En els últims mesos s’ha fet evident una escalada en el vandalisme a la nostra ciutat. En concret en el centre del municipi, que s’ha convertit en una zona sense llei per als vàndals que actuen amb total impunitat.

Així, en un parell d’ocasions van accedir a l’aparcament de la plaça del Mercat a descarregar els extintors als vehicles. En la mateixa plaça van trencar una de les pantalles de les quals disposa l’Ajuntament. Des d’eixe moment, està inhabilitada i se suma a la del Parc Salvador Castell, que porta quatre anys sense funcionar, també perquè va ser diana d’un acte vandàlic dies després d’instal·lar-se. El cost de cada pantalla és d’11.293 euros.

A això cal afegir el trencament i desaparició dels contenidors per a xiclets, dels respiradors de l’aparcament, l’haver arrancat d’arrel un joc infantil, desmuntat un banc i haver destrossat un gronxador per a xiquets amb mobilitat reduïda. A més de les pintades en façanes privades i el mobiliari públic i l’escàndol a altes hores de la matinada.

Fa unes setmanes també van incendiar dos contenidors en el Carrer Rei en Jaume —el preu de cada contenidor està al voltant dels 1.000 euros—. Tot sumat fa que el cost per a les arques públiques en mobiliari, reparacions i neteja ronde ja els 20.000 euros.

“No entenem com l’equip de govern no fa res sobre este tema. La zona de jocs infantils porta inhabilitada de manera intermitent durant mesos. Arranquen el cautxú del sòl de goma, arranquen els gronxadors, destrossen les estructures i cada dos per tres està tancat perquè estan reparant-lo. Amb el consegüent gasto per a les arques municipals i les molèsties per als xiquets que no poden disfrutar de la zona de jocs”, ha declarat José Javier Sanchis, portaveu del Grup Popular.

“Exigim més presència policial per la zona i la intervenció dels Serveis Socials amb les famílies dels joves causants d’estes destrosses. No podem estar pagant amb diners públics la diversió d’uns pocs i mirar cap a un altre costat. Negar que existix un problema greu de convivència és abandonar als veïns a la seua sort”, reclama José Javier Sanchis.