caixa rural ximo puig la veu d'algemesíEl president de la Generalitat, Ximo Puig, ha rebut en audiència a l’Associació Valenciana de Cooperatives de Crèdit, entitats a les quals ha reconegut com a “aliades” de la política financera del Consell, ja que realitzen un important paper en la lluita contra l’exclusió financera a la Comunitat Valenciana.
A més són entitats que ofereixen un model de banca cooperativa de proximitat i promouen un sector financer vinculat al territori i a les persones.
Aquesta associació està formada per les tretze cooperatives de crèdit que es van mantenir independents davant el sprocessos de fusió amb grups financers derivats de la crisi i han estat representades pels seus presidents i directors generals en la trobada.
En ella, també ha participat el director general de l’Institut Valencià de Finances (IVF), Manuel Illueca, posant de manifest el suport de la Generalitat cap a aquestes entitats, a les quals considera com a models viables i solvents.
Durant la trobada, Puig s’ha compromès a augmentar el suport de la Generalitat amb l’associació a través de diferents accions amb l’IVF. És per açò que ha traslladat als 27 representants d’aquestes cooperatives algunes mesures, com la que l’IVF participe comconvidat en les seues reunions per a així conèixer de prop la realitat d’aquestes entitats i oferir una col·laboració directa.
Així mateix, s’ha oferit a l’associació formar part del comitè de riscos de la Societat de Garantia Recíproca de la Comunitat Valenciana (SGR), perquè siga part activa de la reactivació d’aquesta societat, i s’ha posat a la seua disposició la signatura d’un conveni perquè l’IVF i les cooperatives de crèdit puguen oferir productes financers conjunts.

  • Sobre la Associació Valenciana de Cooperatives de Crèdit

L’Associació la integren Caja Rural Central, Caixa Popular, Caixa Rural La Vall San Isidro, Caja Rural San José de Almassora, Caja Rural Nuestra Señora de la Esperanza de Onda, Caixa Rural d’Algemesí, Caja Rural San José de Alcora, Caixa Rural de L’Alcudia, Caixa Rural Vinaròs, Caixa Rural Benicarló, Rural Nostra, Caja Rural de Albal i Caixa Rural Les Coves de Vinromà.
Aquestes entitats disposen d’una gran solidesa financera i patrimonial, amb més de 5.000 milions d’euros d’actius i uns fons propis de 400 milions d’euros. Amb una àmplia xarxa d’oficines repartida per tota la Comunitat Valenciana, més de 185 sucursals obertes al públic i un col·lectiu de treball de prop d’1.000 persones al servei dels clients.