L’Ajuntament d’Algemesí en el Ple extraordinari celebrat el divendres 4 de març, aprovà definitivament el projecte d’urbanització del sector “Sequer Copal” (PRI-COPAL).

LVA.-  Es tracta d’una execució que ha estat més de 20 anys parada i que, gràcies a l’esforç de l’empresa propietària dels terrenys i als tècnics municipals farà possible la construcció, per una banda, d’una zona residencial amb habitatges de protecció pública i, per altra banda, una zona terciària que contempla la possibilitat d’implementar locals d’oci, comerç i alimentació. A més, el municipi obtindrà uns terrenys per a equipaments dotacionals que se esperen destinar per a la construcció de la “Casa de la Música”. Finalment, el projecte d’urbanització comptarà també amb l’apertura d’un nou carrer que connectarà el carrer Valldigna amb el carrer Almussafes.

La superfície total serà de 43.911 m², dels quals es destinen per a ús residencial un total de 45.055 m² de sostre, dels quals es destinen per a habitatges de protecció publica 9.409 m².

Així mateix es destinen per a ús terciari dues parcel·les de 6.000 i 6.700 m², amb una edificabilitat de 13.690 m² , que se situaran als carrers que donen a la Ronda del Calvari i a l’avinguda de la Generalitat. Aquests terrenys es destinaran per a la instal·lació d’una important cadena comercial d’alimentació.

El nombre d’habitatges que es projecta construir en el citat PAI es de 315, la qual cosa podrà donar cabuda aproximadament a 788 habitants en el municipi d’Algemesí.

Amb aquesta actuació Urbanística, l’Ajuntament d’Algemesí podrà consolida en la Zona Nord una nova zona residencial del municipi que actualment compta amb edificacions en estat ruïnós i que una vegada finalitzades les obres d’urbanització, comptarà amb bones comunicacions i amb serveis urbanístics de qualitat tal i com demanda actualment la ciutadania.