psoe algemesi marta trenzano

Amb tres regidors més que en l’anterior legislatura, Marta Trenzano serà de nou alcaldessa d’Algemesí.

LVA.-  4.518 vots, el 33’37% de les paperetes, renoven la gestió del PSPV a l’ajuntament d’Algemesí després de l’escrutini de les eleccions municipals celebrades ahir 26 de maig. Es tracta d’un increment de 1.060 vots respecte al referèndum de 2.015, la qual cosa suposa que els socialistes disposaran d’un total de huit regidors, tres més dels que tenia fins ara.

No obstant això, Marta Trenzano necessitarà pactar amb les forces d’esquerra per a continuar al front de l’alcaldia municipal, ja que la majoria s’aconsegueix en el nostre municipi amb 11 regidors. Tres ha aconseguit Més Compromís, un menys dels que disposava, i dos Esquerra Unida, que veu minvada per la meitat la seua representació.

psoe algemesi marta trenzano moises castell agencia prensa2

Marta Trenzano amb militants socialistes celebrant la victòria electoral en la seu del partit. MOISÉS CASTELL

És molt probable que la suma d’eixos tres regidors que perden Esquerra Unida i Més Compromís siguen els que ha guanyat el PSPV, de la mateixa manera que el Partit Popular veu rebaixat el número de regidors en dos, un que guanya Ciutadans i un altre que va a parar a VOX. Els populars es queden amb sis representants, mentre que altres forces locals com Podemos o Veinal no aconsegueixen el mínim de vots per a tindre representació en el Ple de l’ajuntament.

La participació ciutadana ha caigut en 6’25 punts, quedant en el 66,11% respecte al 72’36% de les eleccions de fa quatre anys.

Quant a les eleccions europees celebrades en el mateix moment, el PSPV també ha resultat guanyador amb 4.228 vots, seguit del PP amb 3.048, Compromís 1.961, Ciutadans 1.437, VOX 1.260 i Unides Podem 875.

En este cas la participació s’ha incrementat en un 15’73%, i passa del 50’25% de 2014 al 65’98% en estes eleccions.

Font: Las Provincias