voluntariat valencià la veu d'algemesi marta trenzanoDurant aquesta edició del programa hi ha hagut sis parelles lingüístiques i dos grups de conversa.
Ja s’ha tancat la 9a edició del programa del Voluntariat pel Valencià. La sala d’actes del Casino Lliberal va acollir els voluntaris i aprenents que durant aquest curs han estat compartint una hora setmanal de conversa en valencià com a mínim. Enguany s’han format sis parelles lingüístiques i, a més, s’han sumat com en anys anteriors dos iniciatives: una al CEIP Blasco Ibáñez i, l’altra, la de l’associació de les ames de casa Tyrius.
D’una banda, el col·legi Blasco Ibáñez ha oferit la infraestructura necessària a un grup de mares interessades a aprendre valencià, en la seua majoria marroquines. La voluntària Carmela Medina ha comandat aquest equip de conversa que ha treballat els dilluns i dimecres amb deu aprenentes.
D’altra banda, Pilar Nogués, presidenta de Tyrius, imparteix classes de valencià des de l’any 1999 a la seu de l’associació al carrer de Pelai, i des de l’any 2009 col·labora amb el programa del Voluntariat intercanviant recursos i experiències. Aquest any vint-i-una aprenentes han assistit a les seues classes que imparteix cada dimecres.
Des de l’Agència de Promoció del Valencià (Aviva) es vol promoure el valencià com a llengua d’acollida i fomentar el seu ús. L’Ajuntament d’Algemesí col·labora amb aquest projecte d’Escola Valenciana des de l’octubre de 2008. Quant a les persones voluntàries, algunes mantenen la fidelitat des del començament del programa i d’altres s’han incorporat al llarg dels distints cursos. Cal agrair a totes la seua col·laboració desinteressada.
En l’acte la regidora Ana Girbés i la tècnica d’Aviva, Fina Girbés, van repartir els diplomes que acrediten la participació en el programa i van agrair la implicació i compromís dels assistents. Fina Girbés els va recordar que, en passar l’estiu, hi haurà una nova convocatòria. Altrament, qualsevol persona que desitge col·laborar o aprendre valencià pot acostar-se quan vulga a l’ajuntament i emplenar una fitxa amb les seues dades personals. El valencià no tanca per vacances.