Destacats antropòlegs i sociòlegs de totes les universitats espanyoles assistiran a la Festa d’Algemesí.
El XIV Congrés Nacional d’Antropologia es clausurarà el proper 8 de setembre a la Processó de Volta General d’Algemesí, en el marc de les Festes de la Mare de Déu de la Salut, Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.
Els 240 representants de les facultats d’Antropologia, Etnologia i Sociologia, de les principals universitats espanyoles que del 5 al 8 de setembre es donen cita a València, assistiran com a destacats convidats a la Processó de Volta General de les Festes de la Mare de Déu de la Salut. Aquesta visita posa, al temps, punt i final al congrés i a les festes. D’aquesta manera, el Congrés que ja s’ha inaugurat, s’ha fet coincidir amb la Festa per tal de posar un punt i final d’excepció, amb un fort caràcter antropològic, per tal que antropòlegs i etnòlegs d’arreu del panorama nacional puguen viure de primera mà els rituals i les danses d’Algemesí.
El Museu Valencià de la Festa i l’Ajuntament d’Algemesí han col·laborat junt a la càtedra d’Antropologia de la Universitat de València i la mateixa organització del congrés, per tal de fer possible aquesta visita, doncs el marcat caràcter etnològic i antropològic de les manifestacions festives (la tradició de les quals es remunta fins quasi 750 anys) fa que el seu estudi i la seua promoció siguen de gran interès per als professionals de la matèria i per a la difusió de la festa i d’Algemesí per tot l’estat.