premis valencià us i dignificacioL’Ajuntament d’Algemesí ha lliurat el Premi per l’Ús i la Dignificació a les empreses VNEsport, Capicua i Natestudi. Uns guardons que tenen per objecte reconéixer l’ús del valencià en les empreses algemesinenques i que arriben a la vint-i-una edició.

El premi a l’empresa consolidada és per a VNEsport perquè té una abundant retolació tant externa com interna amb què visibilitza i potencia l’ús del valencià. També tant en la documentació interna com l’adreçada a les persones usuàries utilitza un llenguatge acurat. Amb tot, contribueix a la dignificació del valencià en l’àmbit municipal. 

En empresa de nova creació el premi és per a Capicua, perquè en la difusió dels seues serveis i la seua metodologia educativa s’adrecen a l’alumnat en valencià utilitzant una gran varietat de material informatiu i didàctic. A més de la retolació externa i interna, apliquen estratègies de marxandatge amb què difonen el valencià i el dignifiquen en l’àmbit municipal.

El premi a empresa que aplica l’ús del valencià a les noves tecnologies és per a Natestudi perquè desenvolupa la seua tasca professional i creativa a través de dues marques, destinades a la realització de projectes en línia a través del suport web. L’ús acurat del valencià en tots els seus projectes i la prioritat que li dona, així com la gran repercussió per l’efecte multiplicador del seu treball, difonen i dignifiquen el valencià més enllà de l’àmbit municipal.