piscina descoberta algemesí piscina olimpica el raval la veu d'algemesíEls algemesinencs aposten per tindre una piscina descoberta d’estiu, continuar millorant les voreres de la ciutat i un recinte per a joves. Aquestes són les tres opcions més votades en el procés de pressupostos participatius que s’ha tancat amb la participació de 1.577 persones.
La proposta més votada ha sigut habilitar una piscina descoberta per a l’estiu, amb 932 vots; seguir millorant l’accessibilitat de les voreres, amb 758 vots i un recinte per a joves, amb 722 vots. En quarta posició ha quedat la creació de llocs d’aparcament per a bicis i cotxes amb 653 vots, la construcció d’un recinte firal amb 549 vots i la il·luminació de la vorera que porta a l’entrada de l’AP-7 i al polígon de Cotes que ha sumat 524 vots.
“Cal donar les gràcies a totes les persones que han participat en aquest procés des de l’inici aportant idees. Als tècnics municipals per seu treball emetent informes sobre les propostes que eren competència municipal i les que no. També cal agrair als consells municipals l’elecció de les propostes finalistes i a tots els qui han votat per Internet. La democràcia participativa és un procés lent que estic segur que anirà calant entre la població”, assegura el regidor de Participació Ciutadana, Marc Vendrell.
Respecte a les propostes guanyadores d’altres anys, la Generalitat Valenciana ha licitat les obres de construcció de la rotonda del camí de la Creueta, pas previ imprescindible per a la millora dels accessos als col·legis Cervantes, Ribalta i Alberto Tortajada. Per la seua banda, l’Ajuntament està a punt d’adjudicar les obres de construcció de la biblioteca del barri del Raval i el Pla de Dinamització Econòmica d’Algemesí està fet i començarà a aplicar-se amb accions concretes a principis del 2018, segons el conveni signat amb l’Associació de Comerços i Serveis d’Algemesí, ACSA, i l’Agrupació d’Empresaris d’Algemesí, EMPAL. Al llarg de l’any 2017 s’ha realitzat també una important millora de voreres de diversos carrers de la ciutat. Amb aquestes mesures, s’acompleix amb el mandat de la població expressat en els pressupostos participatius.