Les idees finalistes es passaran a votació del 30 d’octubre al 5 de novembre en la web www.algemesiparticipa.es o de forma presencial en l’ajuntament.
Els veïns d’Algemesí han presentat més de 100 propostes als pressupostos participatius, el doble que l’any passat. El procés per a presentar idees i projectes va finalitzar el passat 9 d’octubre. Ara els tècnics municipals estudien la validesa de les propostes aportades dins del reglament que regeix aquest procés.
Els tècnics avaluaran les propostes realitzables dins de les competències municipals, així com la possible idoneïtat pressupostària de les propostes, que siguen realitzables dins de les competències i pressupost municipal.
Les propostes que passen el filtre tècnic seran votades pels diversos consells municipals. El 23 i 24 d’octubre –una vegada que els tècnics del consistori hagen revisat les propostes– es reuniran els consells de participació. Aquests faran un últim filtrat de propostes, adequant-les a les necessitats de la ciutadania. Cada consell triarà una proposta.
Les proposades finalistes podran ser votades pels veïns i veïnes d’Algemesí, del 30 d’octubre al 5 de novembre, a través de la pàgina web www.algemesiparticipa.es o de forma presencial en l’ajuntament. Per a les propostes guanyadores s’inclourà una partida pressupostària específica en els pressupostos municipals de 2018.
El regidor de Participació Ciutadana, Marc Vendrell, ha destacat el considerable augment de propostes presentades. “S’han presentat el doble de propostes que l’any passat, la qual cosa evidencia el caràcter participatiu dels algemesinenses. Ara esperem una resposta igual de favorable en la votació de les propostes finalistes”, assegura Vendrell.