A Algemesí els assajos dels diversos balls marquen l’agenda de les Festes de la Mare de Déu de la Salut en els dies previs a les processons que tindran lloc els dies 7 i 8 de setembre.

Un assaig recent de La Muixeranga. LVA

El preàmbul als assajos té lloc el dissabte 31 d’agost amb la ronda poètica a la Mare de Déu. Serà en la Capella de la Troballa a les 22.45 hores. Amb l’arribada de setembre comencen les activitats de cara al públic. El diumenge 1 de setembre, a les 20.30 hores, s’assagen les danses de Gegants i Cabuts en la plaça Major. Una hora després és l’assaig públic del ball de Llauradores en la plaça del Cid. 

El dilluns 2 de setembre a les 17 hores és el torn per als músics, comencen els assajos de les músiques de la festa a càrrec de la Escola de Música de Tabal i Dolçaina, cursos que es prolonguen fins el dijous. A les 19.30 hores es durà a terme un curs d’iniciació a les “Danses d’Algemesí” al pati de l’edifici del Patronat, a càrrec de Berca Grup de Danses. A les 21 hores es construiran les primeres muixerangues de setembre de 2019. La Nova Muixeranga assajarà en la plaça del Pla a les 21 hores.

El dimarts 3 de setembre en finalitzar la novena, aproximadament les 22.45 hores, es durà a terme el Virolai a la Mare de Déu, amb actuacions de cant d’estil i balls populars a càrrec de Berca Grup de Danses. Serà en la plaça de Bastonets.

El dimecres 4 d’octubre a les 19.45 hores serà el torn per a l’assaig de la Muixeranga d’Algemesí que es trasllada fins a la plaça Tres Moreres. Més tard, a les 20.30 hores, assagen els cants de l’Apostolat en la Porta de l’Aire de la Basílica de Sant Jaume, mentre que els Volants ho fan també en la basílica. L’assaig de la dansà es duu a terme també a les 20.30 hores en el Pla.

El dijous 5 assajaran els balls de Patoretes, Carxofa i Arquets a les 18.30 hores en els carrers Sant Cristòfor i en la plaça Tres Moreres. A les 20 hores serà el torn per a l’assaig públic dels Tornejants en la plaça d’Ideal Terrassa. A les 20.30 hores assagen els Bastonets al parc Salvador Castell. A les 22.45 hores té lloc la XXXII Dansà a la Mare de Déu que transcorre de la Capella de la Troballa a la plaça Major.