El ministre de Seguretat Social ha aclarit que els autònoms podran cobrar una ajuda d’uns 661 euros i deixar de pagar quotes.

LVA.-  Segons ha publicat el diari ABC, el ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, ha garantit que els autònoms podran cobrar una ajuda de quasi 700 euros i deixar de pagar quotes. El ministre ha explicat que tots els Autònoms obligats a tancar per l’Estat d’Alarma o caiguda d’ingressos del 75%, tenen ja dret a la prestació extraordinària per cessament d’activitat independent de condició i que, per tant, estaran exempts de pagar cotitzacions. En concret, rebran una prestació equivalent al 70% de la base reguladora, uns 661 euros, per als qui hagen hagut de tancar el seu negoci o perdut el 75% de la seua facturació.

El president de la Federació Nacional d’Organitzacions d’Autònoms, Lorenzo Amor, ha convidat als treballadors per compte propi a sol·licitar la prestació per cessament d’activitat per a accedir així a l’exoneració de les quotes i a esta ajuda. A partir d’ara, i mentre dure l’Estat d’Alarma, una entitat gestora es farà càrrec i cotitzarà per l’autònom, per la qual cosa es mantindrà l’alta en la Seguretat Social. Els tràmits es poden començar a realitzar i la prestació que corresponga es cobrarà a mes vençut i serà d’un mes prorrogable.

Amor havia sol·licitat ajudes al Govern en diverses ocasions, ja que si l’Estat d’Alarma s’allarga durant els dos pròxims mesos, els autònoms no tindran ingressos i per tant, no haurien d’abonar la quota a la Seguretat Social. Fins a la rectificació de l’Executiu, la llei exigia que, per a accedir a esta ajuda, l’autònom s’havia de donar de baixa en Hisenda i Seguretat Social, una cosa que no podien fer el milió d’autònoms amb treballadors perquè abans haurien d’acomiadar a la seua plantilla.