olimpiadas escolares la veu d'algemesiAlgemesí celebra enguany el 40 aniversari de les Olimpíades Escolars en què participen els col·legis de la ciutat. Unes olimpíades que enguany han tingut un inici especial per a celebrar la fita i agrair a les persones que en aquell moment apostaren per l’esport escolar.
Així la plaça Major de la ciutat va ser l’escenari de la inauguració de la XL edició de les Olimpíades Escolars amb la presència de tots els participants i amb la tradicional hissada de la bandera olímpica, amb l’arribada de la torxa per encendre el pebeter i amb la lectura del jurament olímpic. Tot açò protagonitzat per alumnes des de tercer de primària fins a segon d’ESO dels col·legis públics i concertats de la ciutat.
L’acte d’inauguració va comptar amb la presència de l’alcaldessa de la ciutat i regidora d’Educació, Marta Trenzano, qui va agrair a tots els que fan possible des de fa 40 anys aquest esdeveniment «que és una oportunitat perfecta per a transmetre als menuts els valors de l’esport».
Per la seua banda el regidor d’Esports, Pere Blanco, també va destacar la tasca dels mestres i educadors que durant 40 anys han portat a terme les Olimpíades Escolars.
Al llarg d’aquesta setmana el Poliesportiu Municipal Joan Girbés ha acollit les proves olímpiques en què competeixen els xiquets i xiquetes de les categories benjamins, alevins i infantil. Les proves de què consta l’Olimpíada són bàsicament d’atletisme.