L’activitat tindrà lloc els dies previs de les processons.

Els festers del Barri Capella organitzen una ruta guiada pel centre de la ciutat per a explicar la història d'Algemesí i de la Festa de la Mare de Déu de la Salut

LVA.-  Els membres del Barri Capella, encarregats de l’organització de les Festes de la Mare de Déu de la Salut enguany, han dissenyat una ruta per a explicar la festa en els seus llocs i edificis emblemàtics. 

De la mà de David Pous, historiador i membre del Barri Capella, s’explicarà la història d’Algemesí i de la seua festa més universal. Des de la primera referència documental que existeix d’Algemesí en el Llibre del Repartiment de Jaume I fins als nostres dies. David Pous és historiador i guanyador del premi de ciències socials “Vicent Castell Llàcer” amb el treball “Gestionar l’intangible”. 

Les rutes tindran lloc el dijous 5 de setembre a les 18 i 20 hores, el divendres 6 de setembre a les 10, 12, 18 i 20 hores, i el dissabte 7 de setembre a les 10 i a les 12 hores. El punt d’eixida és la plaça de Bastonets, a les portes de la Capella de la Troballa, el nombre màxim de participants en cada sessió és de 30 persones per ordre d’arribada i l’activitat és gratuïta amb donació voluntària a favor del Barri de la Capella.

Els festers han titulat l’activitat com un viatge apassionant de 800 anys d’història d’Algemesí i de la Festa de la Mare de Déu de la Salut. De fet, el trajecte és senzill. Des de la Capella de la Troballa fins a la Basílica de Sant Jaume es poden explicar 800 anys d’història de la ciutat i la seua vertebració com a poble.

Per a David Pous, aquesta activitat “és una forma de descobrir als participants aspectes que segurament desconeixen de la festa o no s’han parat a pensar sobre els monuments que tenim o sobre les festes”.