burkina faso fotoperiodismo valencia agencia de prensa valencia prensa valencia comunicacion periodismo marketing publicidad diseño carteleria carton pluma video corporativo agencia prensa2 moises castell carlos bueno la veu d'algemesíDavant la degradació total de la vida pública de Burkina Faso, l’any 2013, dos cantants molt populars coneguts per Sams´K li Jah i Smockey, van fundar el moviment Balai Citoyen per a canviar la situació política i social del país africà, inspirant-se en una organització social existent a Senegal.

A l’octubre de 2014 van aconseguir el seu gran objectiu: acabar amb el règim dictatorial que portava 27 anys governat Burkina Faso. Des d’eixe moment, aquest moviment s’ha mantingut actiu per a eradicar la corrupció, i que es respecten les seues aspiracions de justícia i benestar.

Aprofitant que els líders socials es troben a Espanya, de pas a altres països europeus, el Consell Municipal de Cooperació Internacional, els ha convidat a Algemesí perquè dimecres que ve 11 d’abril, a les 19.30 en la sala de plens de l’Ajuntament, parlaran del moviment que van crear, del fet històric que van protagonitzar, i de les repercussions que ha tingut per al continent africà.

Els moviments populars a Àfrica són tot un símptoma de la creixent presa de consciència dels seus drets per part de la societat africana, de la seua decisió d’intervenir en la vida pública dels seus països, per a acabar amb la corrupció, avançar cap a un desenvolupament integral, i la plena descolonització.