DANA-gota fria-gota freda-fotoperiodismo valencia-agencia de prensa valencia-prensa valencia-comunicacion-periodismo-marketing-publicidad-diseño-carteleria-carton pluma-video corporativo-agencia prensa2-moises castell-carlos bueno-la veu d'algemesíEsta gota freda pot deixar fins a 180 litres per metre quadrat

 
 
 

València-diari

Demà comença la que podria ser la gota freda més forta dels últims 10 anys a la Comunitat. Com ja porta informat des d’ahir este diari, Emergències i l’Agència Estatal de Meteorologia ja han avisat que aquest fenòmen pot deixar fins a 180 litres per metre quadrat. L’Agència Estatal de Meteorologia ha activat este matí l’alerta roja per al nord de Castelló i la resta de província, com també a la de València l’alerta taronja.

Municipis valencians amb risc alt 

El servei d’Emergències 112 ha transmès un document amb els municipis valencians amb el seu corresponent nivell de risc de sofrir inundacions. A la província de València trobem un gran nombre de municipis que tenen el risc alt, com són el següent municipis de l’Horta: Alaquàs, Alboraia, Almàssera, Aldaia, Bonrepòs i Mirambell, Massanassa, Tavernes Blanques i València. D’altres municipis amb el risc més elevat són Albalat dels Tarongers, Sagunt i Canet d’En Berenguer a la comarca de Camp de Morvedre; Ontinyent, a la Vall d’Albaida; i Gandia i Xeraco, a la Safor.

Les comarques de la Ribera Alta i Baixa amb més municipis amb risc màxim

Però, sense dubte, la comarca valenciana amb més pobles amb el risc alt d’inundació són les comarques de la Ribera Alta i la Ribera Baixa. Els seus habitants miren amb preocupació al cel i al seu riu Xúquer, sobretot després de la tràgica pantanada de Tous farà ara 36 anys, el pròxim dia 20 d’octubre. Els municipis d’estes comarques amb el perill més elevat d’inundació són: Albalat de la Ribera, Algemesí, Alzira, Benicull del Xúquer, Benimuslem, Carcaixent, Càrcer, Carlet, Cotes, Cullera, Fortaleny, Polinyà del Xúquer, Riola, Sollana i Sueca.

La província de Castelló amb cinc municipis amb el risc alt

A la província de Castelló només cinc municipis tenen el risc alt segons el servei d’Emergències de la Generalitat Valenciana, que són: Benicarló, Benicàssim, Castelló de la Plana, Caudiel i Peníscola. Entre d’altres municipis, però amb risc mitjà, trobem: Almenara, Benlloch, Borriana, Moncofa, Orpesa i Vinaròs. Però no hi ha que baixar la guarda, indistintament del nivell d’inundació, i menys al nord d’aquesta província al trobar-se en alerta roja declarada per l’AEMET.

Risc alt a la província Alacant

Entre els municipis amb risc màxim a la província d’Alacant trobem: Alfàs del Pi, Almoradí, Catral, Dénia, Dolores, Elx i Elda; de risc mitjà en trobem uns quants més com Altea, Benferri, Benidorm, Ondara, Petrer, Els Poblets, El Verger, La Vila Joiosa I Xàbia.

Consells de l’Agència Valenciana de Seguretat

L’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències es recomana als municipis i organismes amb competències en la gestió de les emergències que mantinguen la «necessària atenció i seguiment de tots els avisos» que emeta durant aquests dies el Centre de Coordinació d’Emergències «amb la finalitat d’activar amb antelació els seus protocols d’actuació i establir les pertinents mesures preventives en els seus respectius àmbits».

D’igual manera, s’aconsella «extremar» la precaució en aquells municipis amb risc alt o mitjà d’inundacions, especialment en les proximitats de rius i barrancs.

A més, s’aconsella informar-se de la situació abans d’iniciar un viatge; circular preferentment per carreteres principals i autopistes; utilitzar el vehicle solament si és imprescindible; no intentar mai creuar un gual o un lloc inundat i retirar els vehicles de les zones que puguen inundar-se.