reunio-regidors-participacio Marc Vendrell i Miquel AlcocelMarc Vendrell i Miquel Alcocel valoren la necessitat de que els veïns s’impliquen en les inversions dels ajuntaments.
Els regidors de Participació Ciutadana de Xàtiva, Miquel Alcocel, i el d’Algemesí, Marc Vendrell, han mantés un reunió amb la finalitat d’intercanviar opinions i experiències sobre les seues regidories, donat que la participació ciutadana és un àrea de recent creació a la  que se li van dotant de continguts atenent a les inquietuds de la ciutadania.
El regidor Marc Vendrell ha explicat el procés de pressupostos participatius que es porten a terme per part de l’Ajuntament d’Algemesí durant el més d’octubre. En la seua opinió «els ciutadans tenen que ser responsables del que passa al seu poble, decidir qüestions importants durant el dia a dia i no deixar-nos el poder als polítics 4 anys».
Per la seua part, el regidor Miquel Alcocel, va explicar el procés que es durà a terme a Xàtiva per fer aquesta més participativa, tot i que ja s’ha dut a terme més d’una votació, però això sols és el principi. Per a Miquel Alcocel «considerem que des dels ajuntaments s’han de generar projectes que impliquen a la ciutadania, no sols des de la consulta i la demanda sinó també des de l’anàlisi de la realitat que ens envolta per així millorar-la. A més, volem conèixer experiències de Participació Ciutadana al nostre voltant, com els Pressupostos Participatius d’Algemesi, amb la intenció de crear xarxa i complicitats,i així compartir treball i metodologies que facen millor les propostes municipals».
Els regidors decidiren seguir en contacte i compartir les experiències futures per a millorar la participació ciutadana en Algemesí i en Xàtiva.