Segons informa Més Compromís, «els sindicats planten al regidor de personal, amb raó, per segona vegada. Quatre dels cinc sindicats de la Mesa General no acudeixen, i ja van dues vegades, perquè el govern es nega a negociar la RLT».

Més Compromís.-  En la legislatura passada el nostre grup municipal, aleshores Més Algemesí, es queixà diverses vegades sobre la manera en que l’anterior regidor de Personal portava el tema de la “Relació de Llocs de Treball” (RLT). Però cal reconéixer que el tema l’abordà i li va dedicar hores. Al final no eixí endavant, no ja per l’oposició sinó perquè ni el propi PSOE, quan portà el tema a comissió, li va donar suport. Però al menys ho va intentar, no com l’actual regidor, que sembla que està donant llargues a tal necessitat. Aquest després de quasi un any d’estar al càrrec no ha fet absolutament res de res per avançar en el tema, sinó al contrari ha posat tots els impediments possibles per fer-ho, desatenent fins i tot les peticions dels propis sindicats.

Al capdavall són ells els més interessats en eixa RLT que regularà les funcions i responsabilitats de cada treballador del consistori, regulació que també resoldria les desigualtats salarials existents. Des del minut zero d’aquesta legislatura els sindicats han insistint, i nosaltres també, en que devia acabar-se la pràctica d’atendre les reclamacions d’uns treballadors sí i les d’altres no sense cap visió global del conjunt i sense que se sàpiga quins criteris s’estan seguint

I justament aquesta és la pràctica que ha posat en marxa l’actual regidor de personal, que governa sense escoltar als representants dels treballadors i treballadores. Malgrat haver-se insistit en quasi totes les Meses de Negociació en que calia abordar la RLT, mai l’ha posada damunt la taula. Certament, fruit de la pressió sindical, el regidor acceptà a principi d’any constituir una Mesa específica per a començar a treballar-la, però enganyà als sindicats. I els enganyà perquè els comunicà, en la primera reunió que feren, que el tema de la RLT es quedava damunt la taula i que allí el que anaven a regular eren unes noves normes reguladores, l’equivalent a un conveni col·lectiu.

Considerem que als sindicats no se’ls pot enganyar d’aquesta manera i per això volem dir als sindicats que s’han negat a acceptar aquest joc i han actuat amb valentia no anant a les dues últimes meses, que compten amb tot el nostre suport.

Lamentem tant l’obstinació que té el regidor de no fer front a un problema que cal d’abordar, com totes les maniobres que utilitza per evitar-ho. Cal tenir poca visió política i poc tarannà democràtic i negociador per a que els sindicats et deixen plantat, no una. sinó dues vegades. Fa dues setmanes convocà una mesa on pràcticament l’únic tema rellevant era la modificació dels complements d’uns treballadors, obviant-se altres peticions també formulades. Com que els representants sindicals volen un plantejament global, no anaren, ja que no anaven ni a votar en contra les modificacions que es plantejaven, ni tampoc a passar d’atendre les que no estaven en l’ordre del dia.

Després d’aquell primer plantó, el regidor decidí convocar per al dia 20 de maig, per segona vegada, la Mesa però en aquesta ocasió introduí com a punt de l’ordre del dia, per “obligar” a anar als sindicats, tractar les mesures contra el COVID-19. Per tal d’eixir-se’n amb la seua no té escrúpols d’introduir eixe tema important per al treballadors i fer que una vegada allí voten tant un tema com l’altre. Però es veu que no sabia que el tema del COVID-19 on s’ha de tractar no és en la Mesa General, sinó en el Comité de Salut Laboral. El sindicats no sols no assistiren a la Mesa -que finalment suspengué- sinó que el forçaren, encertadament, a convocar al dia següent l’esmentat Comité.

Des de Més Compromís per Algemesí no podem més que donar suport a la justa reivindicació dels sindicats i demanar al regidor que convoque ja una Mesa de Negociació entre sindicats, govern i partits polítics per abordar ja el tema de la RLT. Que es deixe d’altres maniobres, i faça ús del diàleg i la negociació en un assumpte tan important.