tornejants algemesi mare de deu de la salut fiestas algemesi muixeranga la veu d'algemesiLa ciutat estarà representada en el certamen turístic a través de València Turisme.
Els Tornejants han  actuat davant les autoritats polítiques i culturals catalanes i davant empresaris turístics en la inauguració del Saló Internacional de Turisme de Barcelona. La marca UNESCO associada als rituals i danses de la processó de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí és un reclam cultural i turístic en alça, per això els nostres rituals són cada vegada més sol·licitats per les institucions valencianes per representar a la Comunitat Valenciana en esdeveniments nacionals i internacionals. L’actuació dels Tornejants va continuar a les 13.30 hores en l’escenari principal de la fira davant un públic expectant i agraït. És de destacar l’interés i l’esforç dels tornejants per traslladar-se en un dia laboral (anada i tornada) a Barcelona per portar el nom d’Algemesí amb orgull i mostrar al món nostres més antigues tradicions.
Durant tot el cap de setmana el Museu Valencià de la Festa estarà informant al costat dels tècnics de Valenciaturisme sobre l’àmplia variada oferta del turisme cultural a Algemesí, potenciant les visites al Museu Valencià de la Festa, la Basílica de Sant Jaume, la ruta monumental, la ruta modernista, els espais naturals de la Llacuna del Samaruc i la Xopera, El camí de Sant Jaume, la Ruta del Cid, la setmana de toros, les falles i tots els actes lúdics i culturals d’interès general, així com la nostra gastronomia i els esdeveniments culturals que es realitzen al llarg de tot l’any.
Font: algemesi.net