Els projectes més importants votats per les associacions l’any passat ja estan en marxa.¡
Tots els algemesinencs majors de 16 anys i empadronats en la ciutat estan cridats a participar en la votació de les huit propostes finalistes dels pressupostos participatius. Del dilluns 24 al divendres 28 d’octubre hi haurà una urna i una papereta a la seua disposició a l’edifici de l’ajuntament des de les 9.00 fins a les 21.00 hores. Tan sols és necessari portar el document nacional d’identitat.
En el mateix ajuntament estaran a punt les paperetes amb les propostes. Per a votar, el ciutadà ha de marcar la proposta que considere que el consistori ha d’incorporar als pressupostos municipals del 2017. Les propostes són huit: construir el carril bici i per a vianants des del carrer d’Albalat fins al poliesportiu, conversió del centre històric en zona de vianants, millorar l’accessibilitat de les voreres per a les persones amb mobilitat reduïda, construir una piscina descoberta, dur a terme el pla integral de dinamització de promoció econòmica i ocupació, construir el recinte firal, habilitar un recinte per a joves i remodelar les rondes d’Alzira i del Calvari.
Al final s’han presentat més de 70 propostes, de les quals se’n van quedar 25, que els diversos consells municipals van reduir a les huit finalistes que figuraran en la papereta. Cada persona podrà marcar amb una “x” solament un proposta. El regidor de Participació Ciutadana, Marc Vendrell, ha agraït el treball «de tota la gent que ha aportat les seues idees, l’esforç dels tècnics municipals per a estudiar la viabilitat de les propostes i dels integrants dels huit consells sectorials municipals que han triat les huit propostes finalistes».
Per la seua banda, l’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, ha convidat els algemesinencs a la participació, perquè «intentem canviar les coses des del treball i amb la participació de com més gent, millor».
Projectes en marxa
L’any passat les associacions locals van triar dos projectes importants que es van incloure en els pressupostos municipals en el primer procés de pressupostos participatius de la ciutat. La construcció d’una biblioteca en el barri del Raval va ser l’opció més votada. Al llarg del 2016 s’ha dut a terme en el barri un taller d’ocupació que ha servit perquè un grup de joves aprenga a fabricar rajoles amb les quals es construirà la biblioteca. Les obres estan pendents de la Generalitat, que ha de concedir l’autorització i cedir a l’Ajuntament un terreny que té en el barri.
La segona proposta és la millora dels accessos als col·legis Cervantes, Ribalta i Alberto Tortajada. Aquesta idea els tècnics l’han convertida en una actuació urbanística completa en la zona. El projecte passa per convertir el camí d’accés als centres escolars en un únic sentit de circulació per als vehicles i ampliar la vorera existent. Per a açò, és necessari eliminar el punt negre de circulació que és l’encreuament del camí de la Creueta. Tant des de l’Ajuntament com des de la Generalitat ja està a punt el projecte de construcció d’una rotonda que permetrà canalitzar el trànsit d’una forma segura. Està previst que l’organisme autonòmic corresponent inicie les obres dins de pocs mesos.