L'Assemblea General de la ICCN-Gangneung-Kim Hangeun-d'Ifugao-Pedro Mayam-o-Basílica de Sant Jaime-marta trenzano-fotoperiodismo valencia-agencia de prensa valencia-prensa valencia-comunicacion-periodismo-marketing-publicidad-diseño-carteleria-carton pluma-video corporativo-agencia prensa2-moises castell-carlos bueno-la veu d'algemesí

Ximo Bueno

La dansa coreana de l’Agricultura sorprén en la primera jornada de la trobada internacional de ciutats Patrimoni.

L’Assemblea General de la ICCN 2018 conclou la seua primera jornada a Algemesí amb èxit després de l’arribada dels participants en aquesta trobada de ciutats Patrimoni. L’alcalde de la ciutat coreana de Gangneung, Kim Hangeun, i el governador de la regió filipina d’Ifugao, Pedro Mayam-o, van encapçalar la comitiva de delegacions internacionals pels carrers d’Algemesí fins a la Plaça Major, on van ser rebuts per l’alcaldessa de la ciutat, Marta Trenzano. Els representants estrangers van ser els protagonistes de la jornada, cridant l’atenció dels veïns i veïnes amb les indumentàries tradicionals dels seus països.

Després de la foto oficial en l’Ajuntament, els delegats van ser conduïts a la Basílica de Sant Jaime, on van ser rebuts amb l’orgue tocant la Batalla Imperial del compositor algemesinenc Cabanilles. Posteriorment, el retor Jesús Corbí i el president del Patronat de la Festa de la Mare de Déu de la Salut els van donar la benvinguda. Els dolçainers i tabaleters van irrompre per sorpresa en el temple tocant la muixeranga i posant així fi a l’acte per a delit dels convidats.

Seguidament al Teatre Municipal va quedar inaugurada l’Assemblea amb els parlaments de l’alcalde de Gangneung, president de la ICCN; la directora general de Patrimoni i Cultura, Carmen Amoraga; l’alcaldessa d’Algemesí, qui ostenta la vicepresidència de l’organització; i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer. A la vesprada, va tenir lloc la primera Sessió de Treball, on van presentar els seus patrimonis Algemesí, la Xina, Israel, Itàlia, Filipines, Índia, Vietnam, Elx i Letònia. A més, era la primera ocasió que aquesta sessió era oberta al públic, decisió que es va prendre amb l’objectiu de permetre a la ciutadania poder gaudir dels patrimonis culturals de les delegacions convidades.

Sens dubte, el més cridaner de la jornada van ser les actuacions del grup coreà Nongak i la seua dansa de l’agricultura, declara Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco; la del Grup de Danses Berca d’Algemesí amb el seu ball dels nans i la demostració d’arts marcials de la delegació xinesa. Paral·lelament, en l’Ajuntament va tenir lloc la reunió del Comité Executiu de la ICCN, on es va debatre sobre el full de ruta a seguir en els pròxims anys en relació a la promoció i protecció del patrimoni cultural immaterial. La vesprada va concloure amb una degustació dels aliments típics d’Algemesí i la Comunitat Valenciana preparada per les associacions empresarials ACSA i EMPAL. Una trobada en el qual els delegats van poder conéixer de prop la gastronomia autòctona i el treball de cinc negocis locals, basats en l’artesania valenciana. Tota la jornada va transcórrer sense incidents i tant l’Ajuntament d’Algemesí com els convidats van quedar molt satisfets amb el treball realitzat pel Museu Valencià de la Festa, els seus treballadors, becaris i col·laborats perquè l’Assemblea siga un èxit.

A la nit, els convidats van acudir al concert de la Nit del Retorn, que marca l’inici de la Festa de la Mare de Déu de la Salut. En l’intermedi, el grup coreà Nongak va tornar a interpretar la seua dansa de l’agricultura enfront del públic assistent, qui va quedar impressionat amb el patrimoni de la ciutat de Gangneung. El colofó final per a una jornada intensa, on l’intercanvi cultural i el diàleg van ser els protagonistes.