empalDurant els últims anys hem vist com moltes xicotetes Caixes Rurals anaven desapareixent o sent absorbides per altres ens de major grandària. Algemesí pot sentir-se especialment orgullosa d’haver mantingut «la seua» Caixa Rural intacta, una xicoteta entitat bancària dedicada al crèdit cooperatiu que ha vingut prestant suport i assessorament, a més de convertir-se en un pulmó financer per al sector agrícola i empresarial d’Algemesí i la comarca.

Els reptes del present, els continus canvis normatius i un futur incert, fan que les entitats bancàries hagen d’anar evolucionant i adaptant-se a les necessitats socials del seu àmbit d’influència.

En ple segle XXI, Caixa Rural ha de ser l’entitat de referència i suport al sector agrícola local, reconeixent la seua labor fundacional i la confiança dels llauradors durant aquests 50 anys d’existència, però també l’ha de ser dels molts altres cooperativistes de l’entitat.

És indubtable el suport que CRA presta a tot el col·lectiu de persones pensionistes o jubilades, o al dels joves i estudiants. A tantes i tantes famílies que han pogut crear una llar gràcies al suport dels préstecs hipotecaris. Als emprenedors i autònoms, que se senten més segurs comptant amb el suport i els serveis de la caixa de tota la vida.

A les associacions i clubs locals, que sempre hem trobat en la Caixa Rural un suport en moments de necessitat i que han facilitat el desenvolupament de l’ampli moviment associatiu local .

I per descomptat al sector empresarial, ja que Caixa Rural ha facilitat la creació i arribada de molts projectes empresarials, que han generat nous llocs de treball i amb aquest moviment econòmic a la ciutat, s’ha aconseguit transformar Algemesí, perquè hui siga la ciutat viva i participativa de la qual ens sentim tots, tan orgullosos.

Des d’EMPAL es considera estratègic que estiguen representats tots els sectors, un equip multidisciplinari, on tots caben, on tots sumen, per a garantir que durant els pròxims anys la Caixa Rural puga continuar exercint el seu paper líder en el sector bancari local i que els ciutadans, puguem continuar beneficiant-nos de tindre una caixa pròpia, que persistisca en el temps.