enric lluch llegir en valencià fundació bromera paco muñoz la veu d'algemesíLes cançons tradicionals valencianes són les protagonistes de la col·lecció «Llegir en valencià, les nostres cançons». Amor impossible. Ja ve Cento de ca la novia es repartirà amb el diari Levante-EMV per només 1 euro diumenge 3 de juliol.

L’onzena edició de la campanya «Llegir en valencià» convida els lectors a llegir relats que els submergiran en les històries que, al voltant d’una cançó popular valenciana, han imaginat i escrit els autors i les autores. Textos d’una gran qualitat literària escrits per a l’ocasió per autors valencians consolidats i de renom. Entre ells està l’escriptor d’Algemesí, Enric Lluch, qui s’ha inspirat en la cançó Ja ve Cento de ca la novia per a escriure Amor Impossible.

enric lluch llegir en valencià fundació bromera paco muñoz la veu d'algemesíCento, un jove tímid de família treballadora, i Maria Rosa, una xica de bona família del poble, viuran una història d’amor (o desamor). Maties i la resta dels amics de Cento fan bromes de mal gust al pobre enamorat, mentre el cercle d’ella no veu amb bons ulls la possible relació entre els dos joves. Al remat, fins i tot la Guàrdia Civil entrarà en la història.

La col·lecció «Les nostres cançons»
L’objectiu d’aquesta campanya impulsada per la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura és, com les anteriors, que la gent llija i que, a més, ho faça en valencià. «Llegir en valencià, les nostres cançons» és l’única campanya de promoció de la lectura en valencià en què estan implicades nombroses entitats públiques i privades que treballen per un objectiu comú: fomentar la lectura i promocionar la nostra llengua. Així com donar a conéixer els costums, les tradicions i la cultura del poble valencià.
Entre els i les autores que participen enguany en la campanya està Teresa Broseta, Isabel Canet, Carles Cortés, Josep Franco, Pepa Guardiola, Vicent Usó, Anna Moner, Silvestre Vilaplana, Mercè Climent i Àngels Gregori. Cada narració està dedicada a una cançó popular concreta: La Panderola, La xata melindreraEl CabanyalAmparito la filla del mestre La tararEl sereno i la serenaSerra de MariolaEl tio Pep se’n va a MuroLa lluna, la pruna i A la voreta del mar.
A més a més, enguany volem donar una importància especial a la cançó en valencià. Per això, cada llibre contindrà impresa la lletra de la cançó i posarem a l’abast de tots els qui completen la col·lecció de llibres un CD exclusiu amb les onze cançons gravades pel cantautor valencià Paco Muñoz.
Enguany, igual que les darreres edicions, també s’ha creat un espai web exclusivament per a la campanya (www.llegirenvalencia.org), on trobarem tota la informació detallada: el calendari de distribució, els articles d’animació a la lectura que aniran publicant-se a Levante, recomanacions d’altres lectures i el concurs per a guanyar vals de compra per als supermercats Consum, vals de compra per a les botigues de Pollos Planes i vals de menú per a dos persones per a consumir en els restaurants La Parrilla de Pollos Planes.
A més dels patrocinadors i col·laboradors històrics, també alguns ajuntaments dels pobles on estan ubicats els paisatges que apareixen en els llibres de la campanya s’han sumat a la iniciativa. Així, els ajuntaments de Xàbia, Altea, Simat, Algemesí, Sueca, Oliva, Cocentaina i Muro han confirmat també el seu suport a «Llegir en valencià, les nostres cançons».
Si vols més informació, consulta www.llegirenvalencia.org. També pots posar-te en contacte amb la Fundació Bromera (a/ Elena Cívico) a través del telèfon 962 459 704 o de l’adreça elena@fundaciobromera.org.
Font: algemesi.net