El ‘passaport COVID’ és un document amb codi QR que es pot descarregar des de la pàgina web de la Conselleria de Sanitat.

LVA.-  En la matinada de hui divendres al dissabte, i durant un mes, per tant al llarg de les festes de Nadal, serà obligatori que qualsevol persona de 12 anys d’edat o més mostre el ‘passaport COVID’ per a accedir a determinats espais, tant tancats com oberts.

Davant el nou creixement de la pandèmia i amb la constatació que la vacunació contra el coronavirus és decisiva per a reduir la gravetat dels malalts que contrauen el virus, la Generalitat Valenciana ha impulsat eixa mesura amb l’aval del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

El ‘passaport COVID’, que certifica que la persona titular té la pauta completa de vacunació contra el coronavirus, serà exigit per a accedir a establiments d’hostaleria i oci amb aforaments de més de 50 persones, així com per a realitzar visitar a pacients ingressats en hospitals i a residents de centres de la tercera edat.

També s’haurà de presentar per a accedir a esdeveniments i celebracions amb concentració de persones i festivals de música que se celebren en espais tancats i o a l’aire lliure amb assistència de més de 500 persones i on no siga factible l’ús de màscara de manera permanent.

Les sancions per incomplir l’exigència d’eixe certificat oscil·laran entre els 60 euros i els 30.000 euros.

A més de generar espais segurs, el certificat COVID pot afavorir la vacunació contra la pandèmia, que és la manera més efectiva de posar fi als casos de major gravetat.