expo tarragona patrimoni cultural immaterial unesco mare de déu de la salut algemesí la veu d'algemesíAl centre de Tarragona, entre el circ romà i la catedral, es va clausurar en plenes festes de la ciutat catalana, l’exposició fotogràfica «La festa de la Mare de Déu de la Salut: Patrimoni Unesco» en un acte presidit pel director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat Catalana.
Un total de 25 instantànies fotogràfiques que representen la totalitat de les danses i rituals de la festa d’Algemesí i que han estat exposades durant un mes en l’històric «Palau del Governador», situat en el recorregut turístic més freqüentat de Tarragona. La mostra ha estat visitada per nombrós públic, tant pels que es desplaçaven intencionadament a conéixer les tradicions d’Algemesí com pels visitants i turistes que freqüentaven la zona.
“Estem entre patrimonis de la humanitat, entre el patrimoni material del llegat de Roma de la imperial, Tarraco, i l’immaterial de la processó d’Algemesí; una tradició molt viscuda pels valencians i molt respectada pels catalans, amb la Muixeranga origen dels nostres Castells”. Amb aquestes paraules es dirigia al públic el director del Sindicat de Turisme de Tarragona. En l’acte van intervenir també Eloi Miralles, investigador i historiador casteller i Muixeranguer d’Honor; Noemí Sans, comissaria de l’exposició; el director del Museu de la Festa d’Algemesí, Julio Blasco, junt a Jordi Bertran, director del futur Museu Casteller de Tarragona, en el qual Algemesí i la Muixeranga tindran un destacat protagonisme en l’inici del recorregut museogràfic. 
Esta exposició en la qual han col·laborat Fotoaficionats-Algemesí, presenta ja un llarg historial expositiu. Des que es va inaugurar a la Universitat Politècnica de València en 2014, s’ha presentat a Iran, Corea del Sud, Eslovàquia, Itàlia i en diverses localitats valencianes. El proper mes s’inaugurarà a Font de la Figuera i continuarà el seu recorregut en Notto (Itàlia) i Valls (Tarragona) seu del Museu Casteller de Catalunya.